lørdag 12. januar 2013

Havet roperEn av de fineste gavene jeg fikk i anledning min 40 års dag i september, er skålen med teksten; havet roper. Jeg fikk den av gode venninne Kaspara. Skålen som er designet av Renate Løvli er vakker og den passer så bra til meg og mine ting. Pappa seilte til sjøs som kaptein og det har preget hele min oppvekst. I tillegg jobber jeg mye med å formidle maritim kulturhistorie, tilrettelegger historier både for små og store i tekst og muntlig fortelling.
 
Må le! Kaspara hadde heller ikke glemt at min samboer kaller meg for "suset fra havet", det var også en av grunnene til at hun ville gi skålen til meg.  
 
Bilde av den unge, fine gutten er konfirmasjonsbilde av pappa. Tatt året før han reiste til sjøs som førstereisgutt 15 år gammel. Og konfirmasjonsdressen, den hadde han kjøpt og betalt selv for oppsparte penger. Gjett om han fortalte den historien ofte?! Den er rett og slett innpodet for at min søster og jeg skulle lære at det gjelder å stå på, arbeide og ikke gi seg. Synes jeg hører stemmen hans, sukk, savner han, godt jeg har fine minner.  
 

3 kommentarer:

 1. Ble helt satt ut av den vakre skåla jeg:) Vi flytter til havet til sommeren vi og HAVET ROPER:) Har bestilt den på Epla nå:) Gleder meg til den kommer:)
  Koselig historie om faren din, jeg har noen av min far også;)
  Fortsatt god helg til deg:)

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 2. Koselig historie;) Ha en fin lørdag, klemmer fra meg

  SvarSlett
 3. Vakker gave. Vakker historie. Og vakre bilder :) Det synes jeg forresten de er alle sammen som du har vist fra det nye huset, selv om jeg ikke er så flink kommentator. Ha en fin søndag!

  SvarSlett