søndag 6. januar 2013

Trettendedagen

 
Det er trettende dag jul. Først nå pakker jeg ned julepynten. På mange måter er jeg fryktelig gammeldags, men ikke så rart. Jeg jobber med å formidle kulturhistorie, da blir man påvirket, eller kanskje jeg egentlig alltid har vært litt gammeldags? Mine venner sier så. Men så kan jeg også være veldig sprek og moderne da, må bare få sagt det altså, he he.
 
I kveld skal helligtrekongerslys tennes og brenne ned. Og på den måten markerer jeg her i huset at julen er over for denne gang. Nå skal de gamle nissene hvile i kommodeskuffen. De skjøre julekulene er pakket ned i sine esker. Alt som handler om jul skal bort. Og fremover nå skal vi fortsette renoveringen av vårt gamle hus som i år fyller 90 år! Huset skal få den beste behandling på sine gamle dager, koste hva det koste vil av innsats.

3 kommentarer:

 1. Her forsvant jula 1. januar, er nok litt utålmodig noen ganger....
  Så fine julekuler!! Jeg har noen gamle, jeg også, t.o.m noen fra krigen. De er ikke så glitrende, rett og slett krisekuler..
  Lykke til med den videre oppussingen! Virker som et kjempefint hus ut fra det du har vist på bolggen. Men det er mye jobb å pusse opp.....

  Vi har bakgangen m/trapp(tjenerinngangen før) og det gamle pikeværelset igjen, det skal bli vaskerom en gang.....Tror vi drøyer litt til, har malt i snart 2 år nå og er ganske så lei!!
  Ha en kjempefin ettermiddag!!
  Klem Siri

  SvarSlett
 2. God formiddag!
  He,he... ja du holder nok litt lengre på julepynten enn mange andre her i bloggeland. Jeg blir fryktelig gira på å rydde bort jul når skolen starter opp etter juleferien, da er det liksom "back in business" her i gården.
  Vi har enda ikke fått hjupet gamle mor med å få ut juletreet og det bør nok gjøres i dag, tipper hun er litt småstresset nå.
  Glade dager til deg og dine og jeg kan bekrefte at du er VELDIG SPREK hele tiden ,hi,hi.
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Så bra at du likte sengetøyet da, fint det kommer til gode folk;)) STAKKARS, STAKKARS deg og toa di, rene pappaen til Emil det jo...husker han humpet rundt med toa si når Emil hadde satt opp musefella vell...ta vare på deg...klemmer fra Nina...

  SvarSlett