torsdag 5. juli 2012

Maidens Blush
Er du glad i roser? Er du på jakt etter gamle roser som dufter fantastisk? Da kan jeg anbefale Maidens Blush I en gammel hage som jeg får lov til å nyte i fulle drag finnes Maidens Blush. Det er rosebusker på over to meter! Og jeg svermer i hagen, plukker nyter og lukter på blommorna akkurat som oksen Ferdinand. Best av alt er at jeg får plukke så mange jeg vil og ta hjem. Nå er hele stuen fylt opp med Maidens Blush og samtlige av mine små vaser er i bruk.

Om Maidens Blush kan jeg opplyse om at den ble dyrket frem i 1797 i Kew Garden i London, og navnet det betyr jomfruens rødmen. Morsomt, men vanskelig å forklare for barn når jeg har dem på vandring i den gamle hagen som jeg ofte formidler. Jeg har derfor forklart at en jomfru som rødmer, er det samme som en fjortis som rødmer. Da kniser de godt. Ja, hvordan skal jeg ellers forklare for barna hva jomfru er uten å rødme selv?!


1 kommentar:

 1. Heisan Nøtteskrika
  Aj,aj .. nå nesten rødmer jeg litt her jeg sitter av forlegenhet og etterpåklokskap. Vi hadde nettopp Maiden Blush, sååå vakker, men den er ikke remonterende. Vi ble sååå skuffet over at den bare blomstret en kort stund og dro opp hele rosebuskene og far i huset kastet dem på tilhengern og dro på Kastet. Aldri mer ikke-remonterende på oss, he, he.. .det var ny lærdom for oss ikke-botanikere.
  Vel, litt flaut å si dette... for rosen er alldeles skjønn.
  God natt til deg og fin morgendag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett