tirsdag 2. oktober 2012

NatterTakk og pris for at det ikke var jeg som opplevde dette blandt lopper*! Jeg hadde fått sjokk. Såpass sjokkskadd at folk som kurerer fobier måtte ha tatt seg av meg. Nå skal du få høre en historie fra virkeligheten som skjedde første helgen i september.

Noen uker i året jobber jeg sammen med en tysk billedhugger.  I tillegg til å jobbe sammen og trives i hverandres kollegaselskap deler vi også en annen intresse; å gå på loppemarked. Vi har derfor mye å utveksle både faglig og hva vi skaffer oss på loppis.  For noen uker siden var han på distriktets strøste loppis. Det er skikkelig folkefest og mange herlige saker å ting å få kjøpt. Min samarbeidspartner var denne gangen på utkikk etter et gammelt telt, sånne fra 40-50 tallet i tekstil. Han var heldig og fikk kjøpt seg ett. Glad og fornøyd dro han hjem for å slå opp teltet.

Han rullet teltet ut på plenen, ristet det lett og merket at det var noe i det. Noe langt og smalt som han trodde var en teltstang. Han skvatt litt da han tok i teltstangen og kjente at den var myk med "muskler". Den virket levende! Det var nemlig ikke en teltstang men en natter som hadde gått i vinterdvale! Det var strålende sol og den norske natter - huggorm - ble kvikk i sin ormekropp og buktet seg over plenen. Min gode venn, som ikke har slangefobi syntes det var en artig ting å få kjøpt både loppe og krypdyr for en billig penge!

Jeg dermiot....ja, det sa jeg i innledningen. Nå har jeg faktisk fått gammelt teltfobi, og hver gang jeg går forbi telt på loppis tenker jeg på natter-episoden.

Har du noen gang opplevd å få med deg noe på "kjøpet"  når du har handlet på loppis?


*Lopper er saker og ting på loppemarked.


** Natter betyr huggorm. Men det viste seg at det ikke var en huggorm, derimot en snok. Den er jo ufarlig, men for meg, som har orm, slange og ål-fobi spiller det ingen rolle. Jeg kan ikke fordra buktene dyr. Til orientering, skoleplansen er ikke min, ville aldri hatt den på veggen. Den er fra en gammel skolestue hvor det undervises i ormen som krypdyr - faktisk den dag i dag på "museumsskolen".

Nærbilde av skapningen
Den gamle skolestua anno 1900
 

4 kommentarer:

 1. Kjære Nøtteskrika
  Aller først; gratulerer så masse med daden din på etterskudd, Tror jeg går helt trill rundt i dagene og datoene. Når jeg ikke lengre bruker lærer-planleggingsboka er jeg ikke like dato-oppdatert som før.
  Håper du hadde en fin dag! En pakke kommer etter hvert.
  Jøje meg, hva kollegaen din opplevde!!! Hadde nok trengt profesjonell hjelp etterpå jeg også, hi,hi. Liker heller ikke slike buktende dyr.
  Kan ikke huske jeg har fått med meg noe mer enn jeg har trodd jeg har kjøpt på loppis faktisk..
  Ble ikke Gjennestad loppis på oss i år, prioriterte Bendit cup med minstemann i Skien og fikk vært innom Skrot-Tor også men handlet ikke noe.
  Her er det høstferie og vi har planer om å lufte gamle mamma på shoppingssenteret i byen din. Det liker hun veldig godt og selvfølgelig spise et godt smørbrød med kaffe.
  Fin dag til deg!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Vel, "daden din" hva er nå det.....
  Kaspara

  SvarSlett
 3. Hei på deg, se den nydelige fargen på veggen i skolestua da...ååå, du må ha en veldig koselig jobb asså;) Ha en fin høstferie videre, klem W

  SvarSlett
 4. Så koselig bilde av den gamle skolestuen! Oldefaren min var lærer på en sånn gammel skole, den er museum nå. Han hadde skolestue i den ene enden av huset og bodde i den andre enden med familie og 6 barn. Om sommeren er skolestua åpen, pleier å ta en tur der da, koselig å tenke på at Oldefaren min jobbet og bodde der for lenge siden.....
  Slanger er forresten ikke noe for meg, så en hoggorm på strenden i sommer, veldig ekkelt..
  Fin tirsdag til deg:-)
  Klem Siri

  SvarSlett