lørdag 2. april 2011

VattskattVi har grei arbeidsfordeling mannen og jeg. Han lager mat - han er en suveren kokk. Jeg er god på ting&tang, ordning&reda samt rot&skrot. Det vil si jeg er god til å rote og jeg er veldig god på å finne bra skrot. Derfor er det alltid jeg som kjører - alene - på fyllinga med hageavfall, noe annet har vi faktisk ikke å kaste. Siden vi har relativt stor hage, blir det mange turer på fyllinga i løpet av våren, sommeren og høsten. Og når jeg først er der, da setter jeg av litt tid. Det er lurt for det er utrolig hva folk kaster. Jeg tipper mange i blogglandia ville gjort det samme som meg - ta med seg ting de finner, ting med interiørpotensiale.

En av søppelskattene er faktisk et vatt-teppe. Da jeg fant det var det sikkert blitt kastet like før jeg kom, for det lå pent på toppen av berget med sorte, stappfulle plastsekker. Jeg fikk hjertebank da jeg så vatt-teppet og tok det med meg. Jeg fortalte ikke mannen med det første hva jeg hadde funnet, akkurat det vet jeg han ikke hadde hatt sansen for. Så teppet ble "smuglet" inn i huset, rett på badet og opp i karet med kraftig Bio tex vann. Der ble det liggende i dager. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg skiftet vann, men det ble en del karbad på teppet. Vatten måtte bli gullene ren! Og da måtte det håndvaskes - det har jeg lært av min gamle mor som er født i 1936.

Da jeg fikk tørket teppet så jeg at det hadde et hull. For at ikke det skulle bli større lappet jeg det like godt med en heklet, liten duk og en vintageknapp. Jeg er fornøyd og teppet er sikkert fornøyd med at jeg reddet den fra sin skjebne.

Det beste med å dra på fyllinga, er at man kan være en moderne Espen Askeladd som kommer hjem og sier: "Jeg fant, jeg fant"!  

7 kommentarer:

 1. Så gøy med en ny blogger da! Dette blir gøy, gleder meg til å bli bedre kjent med deg:-)

  Ha en finfin helg!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 2. Hei og velkommen til bloggverden!
  koselig at du vil ha engen blogg også!
  gleder meg til å følge deg videre...

  klem fra Tone

  SvarSlett
 3. Hei, og velkommen som ny blogger! Jeg syns dette ser riktig så lovende ut:-)
  Herlig teppe du hadde fått plukket med deg. Utrolig hva folk kaster, ja..
  Ha en god helg!

  Klem, Elin

  SvarSlett
 4. Velkommne til Blogglandia. Er relativt ny her jeg også- og jeg stortrives :) Kjekt å se at det er flere som omfavner Espen Askeladd mentaliteten :)

  SvarSlett
 5. Vattepper - love - love - love - sier jeg bare ;).

  Vi også har litt sånn fordeling som dere - han lager mat og jeg roter og rydder. Det vil si ettersom jeg soser en del hjemme har det blitt til at jeg lager mer og mer mat - men liker jeg det: Nei!

  Hei og hopp - ha en lørdag som er topp ;). Klem fra Nina

  SvarSlett
 6. Heisan kjære deg
  Det teppet er helt herlig og jeg har prøvesittet det også! Det virket gullende rent og så ikke ut som noe som var plukket opp fra fyllinga.
  Så fortsett med dine hageavfallsturer du, så dukker det nok opp mer av interesse.
  Har sendt deg en mail!
  Glad helg til dere alle!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 7. Det er bra at det er noen som redder, og ser potensiale! Slik er både mannen min og jeg veldig flinke, så nå har vi to hus, en garasje, en låve og et stabbur, temmelig fullt av ting det er potensiale i. Ja, ja, og han lager mat og jeg roter, ser ut som det er den moderne arbeidsdelingen

  SvarSlett