søndag 10. juli 2011

Epler og kakeboks


"An apple a day, will keep the doctor away". Gjett om jeg hørte det i barndommen! Pappa - som var født i 1918 - var nøye på hva vi spiste. Han skulle ha sånne sunne, spreke jenter uten hull i tennene! Vi måtte spise epler. Vi måtte spise gulrøtter. Vi måtte spise grovt brød og drikke H-melk. Vi måtte spise fisk. Masse fisk. Mamma er fra Finnmark. Vi hadde med oss kjølebagger med fisk hver sommer vi kom fra ferie nordpå. Den beholdningen varte gjennom hele høsten. Til og med tørrfisk spiste vi. Synes faktisk det er godt den dag i dag,  men spiser det kun i "ensomme" stunder når jeg vil mimre litt barndom.
Mine gamle foreldre var veldig nøye på dette med mat. "Mistet" vi matlysten, da ble det rabalder. De hadde begge opplevd krigen. Mamma var barn under evakueringen av Finnmark. Pappa var krigsseiler. Det var krigshistorier hver eneste dag rundt kjøkkenbordet. Livet med "tidsvitner" er jeg takknemlig for i dag.

Kakeboksen er fra loppis, favorittboks med Tornerose-figurer, men den er dessverre ikke fylt med kaker, derimot ting.Ting som har en tendens til å flyte rundt; kvitteringer, fyrstikkesker, kulepenner, huskelapper og sånt.

Lille feen i rødt, oransj og rosa er så søt med sitt forfjamsede oppsyn.

1 kommentar:

  1. Vi satt faktisk og mimret her i går, hva var det vi egentlig spiste som barn. Og kom fram til en spiseseddel ganske lik din. Ikke så mye ut fra sunnhetstanker, men hva man hadde råd til og fikk tak i. Jeg var ganske gammel før vi fikk kjøpeepler, de fleste vi fikk kom fra farmor sin hage. Brunost og hvitost på skiva, eller kaviar med majones på. Varm melk i ranselen...
    Boksen er kjempefin

    SvarSlett