fredag 23. august 2013

Eføy


I utestuen har jeg flere eføy i krukker, dette er to av dem.  Eføy er en av mine ynglingsplanter - selv om den er veldig giftig. Men den er vintergrønn og det er derfor jeg liker den så godt. Mitt grønne prosjekt er å plante mange eføy i hagen, og det er et mangeårig prosjekt, for den trenger tid til å etablere seg, som jeg erfart fra andre steder jeg har bodd og plantet eføy.
 
Eføyen i den størst krukken ble plantet i våres og skal før kulda setter inn plantes ved ett av de gamle trærne i hagen. Eføy liker nemlig å klatre oppover på gamle trær - og det er utrolig fint! Da får man umiddelbart the-secret-garden følelse som jeg vil ha i min hage.  
 
Nå spørs det da, om jeg lykkes å få mine eføy til å etablere seg, det er ikke så enkelt, for Kong vinter med sine iskalde skuldre kan være tøff mot eføy, og da blir den brun og trist... 


3 kommentarer:

 1. Ååh... Vi som nettopp har fjernet all eføyen i hagen... Hadde jeg visst at du var interessert, skulle jeg kontaktet deg på forhånd.
  Men alt ble fjernet fordi vi endrer hele hagen.... Mye gammelt måtte vike, og noe rakk jeg ikke å fjerne selv, før graveren kom... Trist... jeg trodde jeg hadde litt tid på meg til å ta vare på noen av de gamle staudene, men nope... alt var borte en dag jeg kom hjem fra jobb. Men når eføyen ble røsket opp, stakkars... - så tenkte jeg ikke at den var noe å ta vare på lenger...
  Når jeg ser eføyen i krukkene dine, så er den jo bare helt flott!
  Nyt søndagen! Klem

  SvarSlett
 2. Likte så godt det første biletet, så fin komposisjon av vakre ting.
  Eg har planta eføy for første gong i hagen i sommar. Planen er at den skal vokse oppover eit tre, så håper at den vil trivast:-)

  SvarSlett