fredag 5. august 2011

Husflid


Endelig, denne butikken har jeg gledet meg til å besøke. Faktisk et helt år har jeg sett frem til å gå inn i denne herlige butikken. Gjennom samtlige bloggere har jeg blitt oppmerksom på butikken som min gode venninne Kaspara kaller retrohimmelen eller verdens fineste butikk. Butikken er faktisk himmelrike for oss som er hekta på vintagetekstiler – eller gammelt sengetøy – som min mann kaller det. Han var rett og slett sjokkert da han så at jeg brukte flere hundrelapper på  gamle dynetrekk. Jeg prøve å forklare han om min fascinasjon for sengetøy med høy alder, men det var og er nytteløst.

På Husflid får man også kjøpt gamle knapper, bånd, fargerikt papir, herlige hekledyr og skjønne barneklær sydd av nettopp vintagestoffer. Jeg kunne ha brukt flere tusen kroner i den butikken. Men det er begrenset hvor mye man får med seg i en koffert på fly. Men jeg fikk kjøpt noen skikkelige go'biter av noen dynetrekk. Og mine favoritter er av den småblomstrete, romantiske sorten som minner om 50-tallet. Jeg lover innlegg om nostalgitekstilene – skal bare re opp sengene først.


Jeg var ivrig som et lite barn på tivoli der jeg sto foran "Åpent" skiltet.

Jeg måtte roe meg litt ned ved å knipse noen bilder utenfor.

Sønnen hadde heldigvis sovnet i vognen på spaserturen opp til Husflid, og jeg fikk lang kvalitetstid i butikken.
Flotte puter og sjarmerende gammel barneseng. Jeg kunne ha kjøpt hele herligheten.
Heklede"ballonger"


2 kommentarer:

 1. Hm, småblomstra femtitallssengetøy, ja det faller jeg også for! Men for meg som var ung da alt var storblomstra, er ikke fasinasjonen like voldsom for sengetøy fra søttitallet. (ok, med y da.) Jeg kjenner ikke begjæret på samme måte. Jeg gleder meg til du har redd opp sengene!

  SvarSlett
 2. Heisan Nøtteskrika
  Ihhhhhh!!! Jeg elsker å se bilder fra Husflid! Får nesten litt hjertebank bare av bildene, så da kan du tenke deg!
  Håper du viser oss hvilke stoff du handlet også! Så flott at Lille Figur tok en tuppenlur på Husflid (eller var det sterke medisiner, hi,hi)
  Ha en koselig dag i regnværet! Her skal vi ha mamma på middag. Klem fra Kaspara

  SvarSlett