tirsdag 2. august 2011

Københavnerhjem


Palettbord fra 50-tallet
København er favorittferiestedet til mannen og meg. I år som i fjor sommer har vi tilbrakt en uke i denne byen. Vi har leid private leiligheter gjennom et byrå, det synes vi er en mer sjarmerende måte å bo på i forhold til et hotell. Det fungerer også best når man har små barn. Vår Lille Figur (sønnen) er en sprellemannfigur som trenger å utfolde seg. Derfor passer det bra å leie leiligheter hvor familien som leier ut har barn med mange leker.
Denne gamle, sjarmerende leiligheten leide vi for noen uker siden. Den ligger et steinkast fra Strøget. Vi ville bo sentralt for å kunne gå til fots hvor enn vi skulle. Det ble mange kilometer hver dag med sønnen som var godt plassert i barnevognen. Han syntes det var stor stas å sitte i sin trille, spise is og se på folk, biler og mye annet rart. Da han ble lei, var det bare å komme seg til nærmeste park, så han fikk løpe rundt etter fugler – noe han har blitt hekta på. Eller gå på museum og leke vilt i museumsavdelingen for barn. Kan opplyse om at Nationalmuseet har mange kvadrat boltringsrom for barn, og er i tillegg et gratis museum å besøke. Anbefales på det sterkeste.

Dessverre hadde vi mye dårlig vær. Det var øs pøs i flere dager. Jeg som alltid er vær-optimist hadde lagt regnjakka hjemme. Jeg hadde bare med meg en liten hendig håndveskeparaply, en sånn som vrenger seg i sterk vind. Skal innrømme at det var noen "fuktige" utfordrende dager. Jeg hadde bare tatt med meg lette sommerklær, kjoler og skjørt. Det endte derfor med at jeg kjøpte en "plastsekk-ponsjo" fra Søstrene Grene, den kostet 8,- og holdt i de regndagene vi hadde. På fotografiene vi tok ser jeg helt latterlig ut! Og jeg må ha vært et ”syn” for samtlige som la merke til blondinen i plastsekk, stor shoppingsbag og paraply med spiler i alle retninger. Og som i tillegg hadde en meget målrettet gange over brosteinbelagte gater, med mann og barn på slep! Nå lurer dere nok på hvorfor jeg ikke kjøpte meg en kvalitets paraply og en skikkelig regnjakke. Jo, det hadde seg nemlig slik at jeg prioriterte shopping og museer. Jeg skulle shoppe på Retro Villa, shoppe på Husflid og i alle de fristene brukt- og antikvitetsforretningene.

Å ja, jeg gjorde et godt køb i Køben og det til latterlig billig pris. Men denne interiøreffekten – som mannen absolutt ikke kunne forstå hvorfor jeg skulle ha med meg hjem - rommet hele kofferten. Det var ikke plass til noe annet, bortsett fra noen vintagestoffer fra Husflid. Vel, dere skal få se skatten i et kommende blogginnlegg. Mon tro om andre synes det var et godt kjøp. Pytt, gjør ingenting så lenge jeg selv er fornøyd. Og jeg er svært fornøyd, eneste aber, hvor skal jeg få plass til det? Noe må vike plassen for københavneren.

Moro i andres sofa

Morgenstund har guld i mund.


1 kommentar:

  1. Gleder meg til å se skatten du har kjøpt. Vi elsker også København, men ligger da på hotel, det ser jo bare så gøy ut å leie leiligheter da...er det noen nettside for det eller? Gøy at du var på Husflid, min favoritt butikk, den koseligste damen som jobber der også vet du. Ha en fin dag videre, klemmer fra Wilhelmine

    SvarSlett