søndag 17. juni 2012

Aftenstund.......er moro igrunn. Må bare blogge et innlegg nummer to i dag. Kan ikke dy meg, fordi jeg humrer over skjorta i treet. For en liten stund siden; jeg romsterte i huset. Mannen og jeg romsterte med  hvert vårt. Jeg var litt trøtt og lei, trengte litt tid for meg selv til "restitusjon",  jeg gikk derfor ut for litt sommerkveldsluft og hva så jeg? En skorte hengende i treet! Jeg ropte inn verandadøren:

- Hvofor henger det en skjorte i treet?
- Jeg har vasket?
- Vasket?! Det kan ikke stemme. Maskinen går jo nå med hvitvask?
- Jeg har vasket for hånd. Måtte. Det er jo ingen rene i skapet.

Ja, sånn går det når mor ikke strekker til. Når mor maler, vasker hus osv. Da er det igrunnen artig og suverent fint at mannen blir desperat og vasker skjorta selv for hånd i Bio-tex. Og tørken, ja den står kveldsbrisen for. Jeg digger moderne tider altså.


Men nå, nå som klokken nærmer seg 23.00 slukker moder alle lys og går til ro. Mannen har det fint. Han ser fotball og venter på at skjorta skal tørke i treet. Vel, det har vært en lang, arbeidskrevene søndag som begynte tidlig, Puh! Og jeg som er oppdratt til å holde hviledagen hellig. Sorry mine gamle foreldre. Der lykkes dere ikke i oppdragelsen,  men jeg sover godt for det, he he.   

God natt.


2 kommentarer:

 1. Artig! Ellers har jeg for lengst sluttet i servicenæringen når det gjelder de jeg bor sammen med. Sønnen min gikk på folkehøyskole i vinter, og han fortalte at han måtte lære opp nesten alle medelevene sine å vaske klær, de kunne det ikke. Ikke visste de at de måtte vaske undertøy på minst 60 grader, og ikke visste de at de ikke kunne blande lyse og mørke klær, fortalte han hoderystende. Noe godt kom det ut av min manglende serviceholdning, gitt!

  SvarSlett
 2. Hei - nå har jeg kost meg med de siste innleggene dine. Så nydelig jernseng - jeg liker også,så godt slike senger, men her passer det liksom ikke inn - de blir fine også i nyhuset deres. Og så medisinflasker og gammelt bord - kan godt forestille meg at bordet blir fint i sort og blank - nydelige bord:)

  Håndvask forbinder jeg med moren min - det var vaskeri i kjelleren der vi bodde, og det gikk to uker mellom hver leilighet sin tur - da måtte det bli håndvask innimellom - vi håndvasker litt på ferier, men ellers er jeg glad i vaskemaskinen vårmog at den har håndvaskprogram:)

  Ha en fin kveld - er er det grått og trist - nesten litt høstmørkt, og det er jo feil. Kanskje det blir fint i morgen:)
  Klem til deg.

  SvarSlett