fredag 29. mars 2013

Strålende fredag

 
 
Det er strålende fredag - langfredag - på min kant av landet.  Hjemmekontoret er ryddet, her skal jeg ikke sitte i dag for å gjøre et stykke arbeid. Det er helligdag og den er hellig fri for arbeid. Selv om jeg burde ha gjort noen forberedelser, jeg går i gang med et stort formidlingsprosjekt over påske og all kunnskap må sitte.
 
Jeg fikk meg ikke til å skrive strålende langfredag, da det er en spesiell dag og slik har det vært fra gammelt av her i landet vårt, hellig med stor H.  Det er rart, da jeg var liten husker jeg langfredag som en lang dag. Vi hadde alltid hjemmepåske eller Oslopåske hvor jeg og min søster pleide å besøke tanter og kusiner. På langfredag satt vi ofte å så filmen "Jesus fra Nasaret". En utrolig god film og vi var helt oppslukt og rystet over hele påskemysteriet. Filmen har faktisk ikke blitt vist på mange år, og jeg skulle gjerne ha sett den igjen i likhet med alle de gamle påskekrimmene vi så. Vi fikk se all Britisk påskekrim av de voksne, og det var veldig hyggelig der vi satt og spiste sjokolade, drakk brus og var fascinert over Mr. Dalgliesh som løste mordgåter med stil. Grunnen til at vi fikk se Britisk påskekrim var fordi vår gamle far ville at vi skulle bli gode i engelsk - jeg har derfor blitt glad i både engelsk språk og høflige engelske typer.

2 kommentarer:

  1. Hei på deg på en langfredag...jeg savner også engelsk krim, kanskje jeg skal kjøpe en i Sverige i morgen, da skal nemlig jeg og Fabian på påskegodt tur til Nordby...stakkars familien min asså, jeg har ikke gjort noe til påske jeg, bare bor i den kjelleren...men i morgen har jeg lovet å kjøpe en stor pose med godterier og fylle i påske egget. jeg koser meg med alle påskeinnlegg her på bloggen din da vettu, masse fine sorte detaljer du har også. Før så hadde vi tradisjon med ertesuppe på langfredag, ååå, som jeg svaner mormoren min på slike dager som dette...men nå får man koke ertesuppa si sjæl...hi,hi...ha en fin fredag, klem Wilhelmine

    SvarSlett
  2. Skjønner at du har kost deg stort i påsken! Herlig! Selv har vi laget nytt kjøkken, som du skjønte - og det er stas, kan du tro!
    Forresten - for en herlig arbeidskrok du har fått deg! Digg!
    Nyt siste rest av påsken! Klem

    SvarSlett