tirsdag 28. juni 2011

20 års jubileum

I år har jeg tyve års jubileum. For nøyaktig tyve år siden i juni måned kjøpte jeg min første antikvitet; denne bondesengen. Jeg kjøpte den som en "selvstendighetsgave" -  for egne penger - til meg selv, bare noen dager etter at jeg var ferdig med videregående. Nå skulle jeg begynne på studier og et nytt kapittel i mitt liv. Som jeg gledet meg. Jeg begynte ikke å studere med det første. Jeg tok ex. phil og jobbet ved siden av. Lønningene gikk i banken og til antikviteter: kommoder, bord og stoler og mange småting. Det gikk slag i slag med å kjøpe årgangsting.

Selv om jeg har handlet gamle ting i årevis, tror jeg faktisk ikke jeg klarer å stoppe. Men det skal være sagt at opp gjennom årene har jeg måtte selge noen møbler. Det har vært på grunn av flytting. Det har vært på grunn av plassmangel. Ikke at jeg har gått lei møblene. Tvert i mot. 

Nå synes jeg det er fantastisk at min datter på snart ti år vil sove i den gamle bondesengen, og lille sønnen elsker å leke i den. Så håper jeg at sengen vil fortsette å leve lykkelig i mitt interiør.
Hysj? Jeg hører noe utenfor....
Jeg må se ut vinduet. Egentlig har jeg lyst til å stå på nattbordet å se ut. Men det får jeg ikke lov til, da blir mamma morsk. For det er ikke lov å stå på bordet har hun sagt.

3 kommentarer:

 1. Hei Nøtteskrika
  Fantastiske bilder av kjempeskjønnne Lille Figur og de lekreste tekstiler!!! Så herlig den puta med det grønne 6-tallet var også!!
  Du kort på sak; du og gemalen er hjertelig velkomne til sommerfesten fredag kl. 19
  Vi måtte bare bestemme oss fort og gærent her i går, for vi ser at så mange helger alt er opptatte.
  Det hadde vært såååå koselig og sett dere!
  Ja, neste år om det skulle bli MÅ du være med på Glansdagen !!!!
  Ha en glad dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Det må være gøy å se hvordan sengen er i bruk i dag. Du hadde kanskje ikke forestilt deg dette når du kjøpte den?! Det lille jeg ser av senghodet så ser den flott ut. Og putene har noen fine mønster og farger :)

  SvarSlett
 3. Hei, jeg startet nok før deg! Jeg har holdt på i over 30 år. Men det er nå ikke så veldig rart da, for jeg er eldre enn deg. Jeg husker ennå første gangen jeg virkelig gjorde kupp: jeg kjøpte en fransk bolle med bonderoser på. Jeg har ikke kjøpt så veldig mye møbler, men mer porselen og steingods (stavangerflint), og tekstiler. OG dill og nips, og bøker. Og forresten, nok møbler til huset i skogen, omtrent. Jeg er ikke like sugen lenger, men jeg er langt fra lei, jeg kommer aldri til å slutte så lenge det er liv. Og senga di, med tilhørende gutt og tekstiler, er kjempefin!

  SvarSlett