lørdag 7. januar 2012

En snømann til kaffen


Til kaffen tok jeg siste rest av julegodter. Kvalitetsmarsipan fått i julegave. Det smakte med snømann, jordbær og noen marsipankubber overtrukket med sjokolade. Jeg hadde alenestund med svart, kruttsterk kaffe og søtsaker, jeg trengte ikke dele med noen, men det var fortjent. Mann og barn var sendt ut av huset slik at jeg fikk ryddet julen ut i fred og ro. Jeg har støvsugd, vasket, luftet og fått det meste pent på plass i eskene som står klar til å stues bort. I tillegg har jeg tatt i mot en snekker. Vi har et må-renoveringsprosjekt på gang. Tre vinduer og en verandadør må skiftes ut. Visst ikke vil vi sitte i vår stue med ekstremvær og vind rundt ørene. Men det er et prosjekt, det med vinduer og dører. Materialtretthet er kjedelig, nødvendig. Så krysser jeg bare fingrene for at vår snekkermann har tid og anledning til å gjøre jobben raskt og greit. Det gjenstår å se. Ingen er så ettertraktet som snekkere. De har alltid mye å gjøre.

Ha en fin lørdagskveld.

5 kommentarer:

 1. Kjære Nøtteskrika
  Mmmmm.... det ser riktig fristende ut med kruttsterk kaffe og marsipan og det høres ut som du virkelig fortjente det også! Tipper du synes det var en ørliten tanke vemodig å kaste ut julen, kjenner jeg det rett..
  Her tar vi det litt piano, har et par kompiser av gutta på besøk og stuller med vårt.
  Julen er ute for noen dager tilbake.
  Synes det ble så luftig og deilig etter julepynten føyk ut. Jeg er mest hverdagsmenneske jeg og ferietur-menneske, he,he.
  Ha en koselig lørdagskveld, M!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Jeg med min ferdigstillelsesangst, er ikke helt ferdig. Juletreet er ryddet ut, det ligger i snøen utenfor og venter på tre stormer før renholdsverket endelig en gang uti februar kommer og henter det. Men juletrefoten står midt på golvet fremdeles. Og kassa med juletrepynt står bak sofaen. Og her sitter jeg og surfer på nettet og rydder opp noe tørka fiken. Hvor mange kan man spise før magen blir helt vill? Og snart, ganske snart, skal jeg kle på meg kjole,og så skal vi gå til noen venner og spise deilig fiskemiddag. Livet er herlig, dere! Ha det fint du også!

  SvarSlett
 3. Det føles godt å ha det rent og ryddig rundt seg - i alle fall mer rent og ryddig enn det var før man begynte. Jeg må pakke ned all julepynten i morgen. Foreløpig er alt bare samlet på gjesterommet. Men huset ellers skal være 100 % julefritt. Litt vemodig med en gang, men mest deilig. Jeg er klar for lysere tider - og snart vår!

  SvarSlett
 4. Hmm så deilig med marsipan :))
  Er ikke alltid lett å forholde seg til snekkere nei. Håper du får fiksa dør og vinduer fort. Kjedelig med sånne prosjekt i lengre tid.
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 5. God kveld! Kruttsterk kaffe er alltid bra!! Og du fortjente helt klart den marsipanen etter all rydding og vasking. Vi har spist opp pepperkaker og en stor marsipangris i dag, så da tror jeg vi ble kvitt siste rest av jul for denne gang! Lykke til med snekker på besøk, håper dør og vinduer kommer raskt og pent på plass! Klem fra Anne.

  SvarSlett