fredag 6. april 2012

Prosjekt trapp

 

Dette er drømmetrapp. Jeg liker den så godt. I det første gamle huset jeg bodde, hadde vi en slik trapp. Jeg brukte timer på å pusse den ned. Jeg pusset, malte, pusset, malte, sparklet, lag på lag i dagesvis. Jeg malte trappen hvit, rekkverket sort. Det er nøyaktig ti år siden og jeg vet at trappen ikke har blitt malt siden. Med andre ord, jeg gjorde et godt stykke arbeid. Senere eiere har fått glede av den, det er hyggelig.  Da jeg malte hadde jeg dette bilde i hode, men jeg var ikke så dristig i fargevalget, men kunne absolutt ha vært det. Jeg likte og liker  trappen med den spreke fargen, enda bildet er over ti år gammelt. Bildet fant jeg blandt  mange av mine gamle interiørblader og de er faktisk så gamle! Jeg har ikke hjerte til kaste gamle ELLE interiør og andre magasiner. Men nå som vi snart skal flytte, går jeg igjennom bladene og klipper ut de bildene som inspirerer meg. Jeg har en egen utklippsbok hvor jeg limer inn bilder som gir inspirasjon. Det har jeg holdt på med i mange år og bildene de inspirerer fremdeles. Når jeg tenker etter har jeg ikke endret mye smak, det kan jeg også like. De gamle møblene jeg kjøpte for 10, 15, ja snart 20 år siden; senger, kommoder, nattbord, bord og sjeselonger bor hos meg fremdeles og jeg er like glad i dem.

I disse påskedager holder jeg på med malingsprosjekter, rett og slett fordi huset vi bor i skal legges ut for salg. Derfor må jeg ferdigstille prosjektene. Det er mange grunner til at jeg ikke har fått gjort det før, kort oppsummert: småbarnstilværelse, eksamener og full jobb. Et av prosjektene er å male trappen anno 1958. Den som tidligere eiere (for noe år siden) malte mørk brun! Det er helt utrolig at de valgte den fargen! Det sluker vanvittig med lys! Derfor males den nå hvit. Det tar sin tid. Det vil ta dager, for jeg maler annenhvert trinn. Jeg er spent på malingen jeg prøver denne gang. Før har jeg malt med oxan,  da kunne vi ikke bo i huset. Derfor har jeg nå prøvd meg på akrylmaling for gulv fra Flügger, jeg gleder meg til å se resultatet. Er jeg ikke fornøyd tyr jeg til oxan som siste strøk.I dag langfredag må jeg  stå på med Flügger og pensel, men før jeg setter i gang  blir det visittrunde til to gamle tanter med medbrakt kake. Lille Figur skal kle seg i sitt favorittkostyme og være påskehare med kurv og kake. Jeg gleder meg allerede til å besøke min tante Ågoth der hun bor sammen med andre gamle, jeg vet det vil bli suksess å få søt liten hare på besøk.


4 kommentarer:

 1. Lykke til med malingsprosjektet - det blir fint med lys trapp. Jeg går også og lurer på å male trappen her, men vet ikke om jeg tør å starte. Det er jo ikke akkurat et prosjekt man kan gi opp halvveis:)
  Glad påske til deg!

  SvarSlett
 2. klør i fingrene etter å starte på prosjekt trapp her!! Men må nok først få bort magen... :) Veldig stilig den på bildet da!!! Og en søt påskehare...
  God påske til dere!!!!

  SvarSlett
 3. Du er bare råflink :) Syns den trappa med rødt i var skikkelig fin, men tror jeg hadde hatt litt problem med å hatt det selv. Typisk meg. Syns at veldig masse er fint, selv om jeg ikke ville ha hatt det selv. Nydelig bilde av påskeharen :) sånn herlig at en bare får lyst til å klemme :))
  Lykke til med alle prosjektene dine videre.
  ..og tusen takk for at du er så flink å legge igjen veldig hyggelige kommentarer hos meg. Jeg blir like glad hver gang.
  God Påske videre.
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 4. Hei!!
  Akkurat den trappen falt jeg også for!! Husker den så godt!! Prøvde meg hjemme, for vi hadde en trapp til kjelleren i deg gamle huset som hadde vært perfekt å male på samme måte, men fikk ikke gehør for idéen......
  Er det virkelig 10 år siden bildet stod i det interiørbladet? Hadde gjettet på 4-5 år, tida flyr tydligvis.....
  Hvit trapp kommer til å bli kjempefint!! Skjønner du er opptatt med alle maleprosjektene:-))))
  Ha en fin kveld og morgendag!!

  Klem fru Samuelsen:-))))

  SvarSlett