mandag 2. juli 2012

Å sove vintage

På en dyne under en dyne, vatt og hode på myke puter lå datteren og sov da jeg dro av sted på jobben i dag tidlig. Hun sov godt i den gamle bondesenga og i mykt vintagesengetøy. Selv om jeg synes det er synd at jeg ikke kan være sammen med henne disse morningene, trøster jeg meg med at hun har blitt stor og flink; hun står opp når hun er uthvilt, lager frokost, kler på seg og sykler til gamle bestemor eller til ei venninne. Hun liker – i likhet med meg selv – å lese utover kvelden og noen ganger natten. Nå holder hun på å lese  Anne Franks dagbok. Jeg har fortalt henne historien og opplevelsene jeg hadde i Anne Franks hus i Amsterdam for noen uker siden.

Datteren får være oppe så lenge hun vil og sove så lenge hun vil. Slik hadde jeg det også som barn, det er sommerferiedager det. Og bokmerket, det har hun selv sydd. Hun og venninnen satt i går søndag og lekte seg med både symaskin og korssting, og nå står symaskin på ønskelisten. Det må vi få gjort noe med.


4 kommentarer:

 1. Så deilige bilder:) det er herlig å sove Vintage, det gjør vi også:) Klart jenta må få styre døgnrytmen selv om sommeren:)
  Symaskin er da et flott ønske:)
  Klem Trine:)

  SvarSlett
 2. åå så herlige bilda! husker det sjøl med lesinga til langt på natt

  SvarSlett
 3. Så heldig hun er som har en mor som ikke har glemt hvordan det var å være barn å ha fri på sommeren! Så heldig hun er at hun ikke blir møtt med ; nå MÅ du ditt og nå MÅ du datt, og ikke ligge her og dra deg. Jeg var også en sånn som lå og neste, til beruselse nesten (søvndeprivasjon heter det vel), det hente faktisk at jeg leste helt til jeg skulle opp for å gå på skolen, eller i alle fall til fem om morgenen, da fuglene holdt et slikt lurveleven at det nesten var umulig å sovne uansett. Takk for særdeles hyggelig kommentar på bloggen min. Helt tørke er det jo ikke, nå har jeg skrevet et innlegg igjen. To på ei uke er ikke helt tørke...

  SvarSlett
 4. Så koselig å se bilde av bokmerket her på bloggen. Jentene storkoste seg med å lage ting. Det er en stor glede å se! Håper dere får ordnet en symaskin :)

  SvarSlett