søndag 21. april 2013

Sov godt
På tampen av dagen et lite blogginnlegg om "sov godt". Jeg har hatt en usedvanlig lang og givende dag. En dag jeg gruet meg litt for å gjennomføre, men det har gått strålende. Jeg er nemlig håndballmor, og hånballmødre og fedre må jobbe en god del dugnader. I dag måtte jeg være med på å servere flere hundre håndballbarn frokost. Det innebar at jeg måtte stå opp kl. 05.00 for å være på plass i en stor kantine kl. 06.00 for å servere melk og brød og ost og skinke til de lovende håndballspillene fra hele vårt langstrakte land - i alt 512 barn og voksne!
 
Vi hadde fått beskjed om at det ville komme så mange og jeg så for meg reneste kaos med pålegg i alle retninger og appelsinjuicesøl over langbordene - men det kan jeg love at det ikke ble! Alle  ryddet opp etter seg, og det var minimalt med søl og søppel etter så mange mennesker samlet på ett brett. Selv hadde ansvar for å ta de i mot, "ønske velkommen til frokost" og jeg kan understreke at jeg ikke så ett eneste morratrøtt ansikt! Ingen hadde "stått opp med feil bein" som man sier - eller bruker man kanskje ikke det ordtaket lenger om man møter et grinete oppsyn? De var blide og greie hele gjengen og det var en sann fryd å servere så mange frokost.
 
Vi var ferdige kl. 10.00 og deretter måtte jeg hjem for å skifte og selv spise, deretter var det rett på jobb. Jeg jobber med kulturhistorisk formidling i et museum og i dag skulle vi ha familiedag. Full fart med mange små og store folk også på den arenaen, langt færre - men veldig hyggelig.
 
Må bare avslutte med at slike lange arbeidsdager kan være fantastiske når alt går på skinner og folk er hyggelig å greie.  Og alle de greie folka bidro til at jeg kommer til å sove godt og være fornøyd med en lang arbeidsdag. Det er bare å konkludere; det er mye bra folk i alle aldre der ute og jeg liker å møte dem!
 
Om noen lurer på hva jeg har tatt bilde av kan jeg opplyse om at det er en liten pose til nattøy - eller nattserk. Skulle likt å  visst hvem kvinnen var som broderte den fine posen. Hun sto nok på hun også med sitt i sin samtid, og i ledige stunder tok hun nok frem sytøyet for å gjøre en hyggelig syssel som nettopp å bordere en pose til nattøy. 
 
Nattøyposen har jeg kjøpt for mange år siden. Kjøpt for å være en  liten pyntepute på sengen til datteren - og beskjed om at hun må sove godt.
 
Vel, sov godt og god uke til dere der ute.

3 kommentarer:

 1. God natt! Sov godt! Det er fortjent, herlighet for et program!

  SvarSlett
 2. Heisan en sen kveld!
  Så flott det gikk så bra!!! Du fortalte jo om denne maraton-helgen din og jeg kan ikke si jeg misunte deg.
  MEN ikke rart at de framadstormende og håperfulle håndballspillerene ikke var morgengretne om du var velkomst-komite`! Du er jo sola selv og man må jo være av is om man ikke klarer presse fram et ørlite smil.
  Du det bildet under her med gardinene var så utrolig vakkert..
  Sov godt , drøm morsomt og ha en finfin ny uke!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Lekre tekstiler!! Har alltid en gammel og fin duk på kjøkkenet. Det passer jo perfekt. Takk for kommentar. Ha en finfin uke!

  SvarSlett