torsdag 11. august 2011

Go'bitene


Her er presentasjon av go'bitene fra Husflid. Dette er "hjertebank" stoff for meg. Morsomt dette ordet "hjertebank" som jeg har sett mange bloggere bruke på nettopp vintagestoff . Å, ja, jeg får faktisk hjertebank av å re opp sengene med de romantiske tekstilene som minner om barndommen. Det er nettopp sånt sengetøy vi sov i når vi var på ferie hos Bestemor i Finnmark og når vi overnattet hos tante Ågoth, mammas eldste søster på 88. Derfor ble jeg så vanvittig glad for at jeg kom over butikken Husflid. Jeg har jo vært heldig å fått tak i noen stoffbiter og et og annet dynetrekk på loppis, men nå har jeg litt flere å slite på. Og dynetrekkene skal jeg bruke til det bare er "filla igjen" som min mor pleier å si på Finnmarksdialekt. 

Vatt-skatten til venstre på bildet er ikke fra Husflid. Det har jeg funnet på toppen av en container på dynga! Det var nylig kastet da jeg skulle dit med hageavfall. Det tok jeg med meg hjem. Følte meg nesten litt gal. Men jeg håndvasket det i Bio-tex-vann i badekaret og det ble utrolig fint og gullende rent. Bløtlegging og håndvask, ja, det har jeg lært av min gamle mor som er superflink til å vaske klær på den tradisjonelle måten. Må le litt for meg selv. Jeg er jo til tider frustrerende preget av "tidsklemma",  men håndvask, det tar jeg meg tid til. Skal si det til mamma -  at hun ihvertfall har lykkes noe med oppdragelsen for dattera har lært å vaske tøy på den gode, gamle måten.  

Stolen er faktisk fra butikk nr. 9.  Kjøpt for åtte år siden. Se innlegg om butikken hos Kaspara
Favorittene blandt go'bitene.
Grønt og skjønt.
Det ble mange sarte farver, måtte derfor ha noe i oransj. En stor hodepute som jeg bruker i sjeselongen.
Bringebær-tekstil.

 Kjøpte to dynetrekk av dette - et stoff jeg har lagt min elsk på!


3 kommentarer:

  1. Jeg besvimer...ikke noe mere å si...bare elsker de flotte dynetrekkene...så gøy at du rer opp med dem også, gjenomført stil, klem Wilhelmine

    SvarSlett
  2. Å, så herlig!!!! Hjelpes!! Her var det mye lekkert!!! :)

    SvarSlett
  3. ohlala - så heldig du er. De var skjønne!!!!

    SvarSlett