mandag 16. januar 2012

InspirasjonDet beste interiørbladet jeg leser er Bolig Liv. Jeg liker det av flere grunner; interiørtips, gavetips,vintagetingene, tekstilene, matoppskrifter - som jeg har tilgode å prøve ut - og fargerike reportasjer fra herlige hjem. Og jeg liker de kreative løsningene som ikke alltid trenger å koste dyrt. Hver gang jeg har lest  Bolig Liv, og det kan også være gamle blader som jeg har liggende, danderer jeg et stilleben eller flytter rundt på noen ting. I vårt lille hjem er det vanskelig å ommøblere. Vi har en liten og trang stue med store tunge møbler. Mange ville ha sagt; kvitt deg med møblene, få inn noe lysere og lett som passer i 50-talls huset. Men jeg klarer ikke å kvitte meg med de antikke møblene som jeg har hatt i flere år. Møbler som jeg har jobbet hardt for, og spart til. Forresten er det ikke sikkert vi kommer til å bo - livet ut - i vårt 50-talls hus. Derfor lever jeg med mine ting, selv om det er trangt om plassen, men jeg trives i mitt lille møbel-univers, med bord og stoler fra ulike stilepoker.

Lille Figur (sønnen altså) har ikke eget rom enda. Vi må rigge det til, eventuelt bygge ut.  Han blir tre år i februar og sover derfor sammen med oss. Noe jeg forøvrig synes er veldig koselig. Han sover godt i en krok i en nydelig gammel seng jeg kjøpte på loppis i høst. Jeg har tilgode å vise sengen her på bloggen, men den kommer. Det var rett og slett et loppekupp! Men siden Lille Figur ikke har eget rom som han kan boltre seg på, har han alle lekene i stuen. Vi har derfor en slagmark med leker hver dag. Men jeg er vandt til det. Det er ikke så farlig, for slik kommer vi bare til å ha det i noen år til. En dag er han stor og har nok med seg og sine kammerater. Jeg ser jo hvordan hans søster på ti år har det. Hun har ikke tid til oss. Venninner, skole og aktiviteter gjelder. En sjelden gang får jeg ha henne på fanget, derfor nyter jeg  slagmarktilværelsen med et lekende barn i stuen. Det har også ført til at jeg har begynt å ta lekene inn i interiøret. De er med i mine  stilleben, i dag har en strikket dynosaur fått plass sammen med tulipaner og eføy. Og han får nok stå der en stund, noen dager, før han blir røsket ned av lekne barnehender.

4 kommentarer:

 1. Utrolig stilig dinosaur!Jeg har ikke lest BoligLiv noe særlig. Mine favoritter er Living Etc (engelsk), og norsk og svensk Elle Deco. ja, og så Lantliv, og, og og og...

  SvarSlett
 2. Hei på deg, Bolig Liv er bare et magisk fint blad, jeg elsker det! København var jo så fint vet du, egentlig skulle man bare ha reist på en bloggetur dit vettu, tenk deg det da, interiør bonanza og deilige cafebesøk, med interiørsnakk hele helga til ende...det hadde vært noe det...klem Nina

  SvarSlett
 3. Hei - ja, enig med deg i at BoligLiv er et herlig interiørblad - får alltid lyst til å gjøre noe alvorlig annerledes etter at jeg har saumfart et nytt nummer. men - vi har jo også det vi har, så da får man heller prøve å gjøre det mest kreative og "dansk-herlige" ut av det - og det er jo spennende det også!

  Lille myke dinosaurus var veldig søt!

  God kveld og klem til deg.

  SvarSlett
 4. BoligLiv er mitt favorittblad også! Du skriver så fint bestandig, jeg har blitt avhengig av bloggen din!
  Klem fra Anne

  SvarSlett