mandag 28. mars 2011

Moralpreik- "Nå må du gi deg. Kutt ut sier jeg! Jeg sier dette for at du skal lære.
Man blir ikke smart av å gjøre ting som ikke er smart!"

Dette var  moralpreik fra storesøster til lillebroren her om dagen. Replikken kom da de satt og lekte i stuen. Så begynte han å fikle med TV, varmluftspumpa eller en lampeledning. Jeg vet ikke hva han dristet seg til, for jeg sto ved kjøkkenbenken. Når de to er sammen går ofte storesøster inn i moraloppdragerrollen - som eldre søsken alltid gjør - og mange "gullkorn" kommer. Som mor kan jeg  ikke annet enn å frydes. Jeg rett og slett elsker å høre moralpreik fra barn og ser derfor frem til å overhøre flere kloke ord fra mine to. Jeg tror jeg må samle moralreplikkene som tekst til en hustavle.

Hustavle, lurer på om noen har det på veggen fremdeles? Jeg hadde en gammel tante som hadde en slik hustavle hengende på veggen. Teksten på tavla begynte slik; "Dagen i dag er en merkelig dag, den er din...." så husker jeg ikke - ordrett - mer.

Vel, det er andre historier, min tante, hennes hustavle og alt annet hun hadde på veggen.

3 kommentarer:

 1. Så artig. Hos oss er det nesten 6 års aldersforskjell på våre to barn, jenta er eldst. Mannen min snakket om "Foreningen 3 foreldre". Nå er de 19 og snart 25 år, og verdens beste venner. Det var ikke alltid slik

  SvarSlett
 2. Søtt - og nødvendig - moralprat. Bra at det med bildene er ok igjen.

  (Håper også det går bra med lillegutt - og mamma'n hans.)

  SvarSlett
 3. Artig med med barn som moralpreker - her hos oss bor det to jenter - en 15-åring og en 18-åring - vi har overhørt en og annen slik belærende moralpreken, vi også opp gjennom årene. Morsomt var det å overhøre noe som de selv syntes var hååååpløst da vi moralprekte det overfor dem - men som senere ble gjentatt overfor noen andre med en snusfornuftig tone:)

  Tipper det fins noen artige historier om tanta;)

  God kveld fra Bente.

  SvarSlett