tirsdag 22. mars 2011

Skrå tilværelse


Jeg er ikke på skråplanet, men den private tilværelsen kan til tider være temmelig kaotisk og rotete. Rot, det vil si bunker med aviser og magasiner. Oppvask som står og venter på benken. Klær slengt her og der. Hele stuegulvet fult av leker. Overflylt vaskerom og loddene hybelkaniner. Puh! Det skal godt gjøres å holde et striglet hjem med aktive foreldre og barn. Men jeg har kommet dit at jeg - nesten - har akseptert rot og kaos. Jeg takler det når jeg får ryddet meg et stilleben og holder fokus på det. Roser, gamle vaser, karaffel med innskrifen; "Leve Friheden" og en liten fugl, skaper hyggelig tilværelse i et kaotisk værelse.

4 kommentarer:

 1. Hei på deg, jeg kjenner meg igjen...rot og kaos overallt her i Wilhelminehuset også. men utrolig hva man klarer å leve med...hi,hi...bare det er en dag ryddig i mnd...da er mor fornøyd. Ha en fin dag, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Heisan og god formiddag!
  Så vakkert bilde med nydelige ting!
  Ja, stilleben er du god på kjære venninne (og mange andre ting).
  Tror det er godt for en selv om man kan akseptere litt rot i stedet for å ergre seg, og hva er ikke mer lurt enn å lage seg vakre stilleben og folkusere på det? Genialt!
  Det blir som pappa det; som satt ryggen til det malingsropende huset og så på fuglene, blomstene i stenbeddet og trakk inn den friske luften.
  Her skal vi feire gamle mamma i morgen. Hun blir 89 år da og ønsker deg taco på menyen.
  Jeg må på klesjakt i dag, for hun ønsker seg alltid myke pakker og de MÅ være moderne altså!
  Glad dag til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Hehe, jeg kjenner meg igjen. Men nå har vi greid å ha kjøkkenet og stua ryddig i tre uker! Det har aldri skjedd før, men så er yngstemann 19 år. Så bare vent, det går til slutt. Ellers har vi vært en velsignelse for våre venner, uansett hvor rotete de har hatt det, kunne de ha slått seg på brystet og sagt: ja, det er ille her, men så ille som hos Lise og Bjørn er det i alle fall ikke. Så noe godt har det kommet ut av det. Som du sier, det gjelder å finne noe fint å fokusere på.

  SvarSlett
 4. Hør hør! Det er viktig å fokusere på og kose seg med de gode utsnittene. Hvis man skal vente med kosen til alt er perfekt, tror jeg fort man kan ende opp som en angrende "synder";)

  Flott motiv!

  SvarSlett