mandag 14. mars 2011

Ri ri på vintagehest


Da jeg gikk i første klasse lærte jeg sangen "Ri ri på islandshest" . Vi lærte den av Frøken da vi holdt på med innlæringen av bokstaven . Jeg husker bokstaven var illustrert i ABC-boka med et stort bilde av en jente som red på nettopp islandshest. Hver gang vi hadde terpet på i og terpet på ord som begynte på avsluttet vi med å stemme i; Ri  ri på islandshest. Det er god rytme og tempo på den sangen, derfor sang vi den ofte.  Med det resultat at den aldri blir glemt. Det er rart med sanger som er "pugget", de husker man livet ut. Det er jo derfor mange gamle husker salmevers på salmevers. Salmer er derimot  min generasjon dårlig på. Vi som gikk på skolen på 70-tallet husker kanskje bare første vers på noen få julesanger,  vi pugget bare 2-3 sanger og 1-2 vers. Siden jeg husker så tindrende godt "ri ri på islandshest", synger jeg den ofte for lille sønnen. Og siden han har fått gyngehest anno 70-tallet, kjøpt på loppis, synes han det er stor stas å gynge i vei når jeg stemmer i - riktignok med tilpasset og diktet tekst:

Ri ri på vintagehest,
ri mot øst og ri mot vest.
Ri mot sør og ri mot nord,
ri til loppis der du bor. 


Vi, ihvertfall jeg, gleder meg til loppesesongen og jakten på 70-tallets mange oransje, brune og grønne ting. Rommet til lille sønnen skal være "lekestue" med loppeting, det er jo gjenbruk og nostalgi i skjønn forening. Mon tro om jeg klarer å få tak i plakat med Vibeke Sæther ved det buede vinduet?

4 kommentarer:

 1. Vibeke Sæter og hva kommer nå ? Lekestue ! Husker det så godt , det er barndomsminner det ;) Denne regla som du skriver her , har jeg ikke hørt før. men den var fin :) Elsker loppiser og 70 talls ting . Takk for hilsen på bloggen min :)

  Hilsen Janne

  SvarSlett
 2. Heisan og god morgen!
  Herlige lillemann på vintagehest!
  Ja, denne sangen kan jeg godt, men ikke som resultat av innlæring i barndommen. Jeg har lært den som lærer for førsteklassinger et år og sunget den for Gutta Boys før. Lekestue og Vibeke Sæther husker jeg veldig godt.
  Og vet du på Byskolen MÅTTE vi pugge salmevers konstant. Vi hadde en urgammel8 synes vi) lærerinne (som en den gang sA) i kristendom med hornbriller og oppsatt tull i håret. Alle måtte fram til kateteret og messe samleversene vi hadde i utenat-lekse.
  Sola skinner, herlig!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 3. Heisann Nøtteskrika
  Gratulerer med blogg, og velkommen til bloggbyen. Selv om jeg ikke er aktivt medlem lenger synes jeg at det er på sin plass å ønske deg velkommen :)Så moro at du har kommet deg på nett da! Håper at du vil trives her inne. Jeg har flagget helt ut og vet ikke om jeg kommer til å lage flere innlegg. Fikk plutselig hele greia i halsen og nå er jeg ikke innom pc'en på kveldene i det hele tatt. Men jeg har jo syntes at bloggingen var utrolig morsom, og jeg ønsker deg en masse lykke til. Kanskje vi sees i Sandefjord en eller annen gang :)
  Nydelig liten gutt på vintagehest forresten :)) Og verset om å "ri til loppis der du bor" var helt knall og virkelig i Nøtteskrikas ånd :))
  Håper snart dine lilla venner vil vise seg både hos dere og hos oss. Vi har faktisk full vinter..Meterhøye brøytekanter og knall skiføre, men akkurat nå lengter jeg aller mest til våren. Masse lykke til igjen! Stor klem fra Benedicte/Kardemomme :))

  SvarSlett
 4. Så der ramlet du inn i bloggverden ja ;). Velkommen inn ;)! Og takk for fint sykompliment ;)! Slik er alltid stas.

  SvarSlett