torsdag 26. mai 2011

Fugler i huset


Det er mye kvitter her i huset. Til og med gaten vi bor i har fuglenavn. Jeg har alltid likt de fleste fugler. Jeg er rett og slett oppdratt til å like fugler og det er jeg glad for. Jeg lærte det av min gamle far. Han elsket måkeskrik og kvitter, favoritten hans var lille linnerla. Han syntes det var så artig å se hun trippe rundt på plenen når hun endelig viste sin ankomst på våren. I huset har jeg derfor flere fuglebur - riktignok uten fugler, de er nemlig små, antikke bur. Jeg har mange porselensfugler, glansbildefugler og fugleplansjer. For tiden henger to store plansjer i trapperommet opp til andreetasje, og der blir de nok hengene til beundring av liten og stor i tiden fremover. Og den som "kvittrer" mest til fuglene i huset, er lille sønnen som stabber opp og ned trappen mens han sier og peker: "Se mamma, pippi, pippi!"

4 kommentarer:

 1. Nydelig, M! Har du forresten sett at du har fått en award? Av Lise B. :)

  SvarSlett
 2. Du har nemlig det ja! Fugler er fine skapninger. Faren min er også helt tussete når det kommer til fugler. Han har fuglebrett, og forer dem med kilovis med frø, og fett og i det hele tatt, så når vi er på besøk der, sitter vi ved vinduet og ser på dompaper og gulspurver og spettmeis og grønnfink, og overvintret svarttrost og så er det alltid noen vi ikke vet hva er, så da må vi konsultere fugleboka. Jeg er veldig glad i skjora, den er så fin, selv om det er mye ståk med den. Og selvfølgelig har jeg gardiner med fuglemønster:)

  Reserveløsning på kommentaren i dag

  SvarSlett
 3. Forresten, fuglebildene var nydelige,hvor har du dem fra? Det øverste er vel en gjøk,det nederste også, tror jeg. Det er mye bedre å bli oppdratt til å like fugler, jeg er oppdratt til å være livredd mus, og det er så upraktisk

  SvarSlett
 4. Der ser jeg flere bekjente ; )
  Fugler er mine favorite vesener... Fin blogg! Takk til Lise for anbefaling : )

  SvarSlett