tirsdag 7. februar 2012

Et minne
Som henger på veggen i glass og ramme. Her om dagen tok jeg det ut. Jeg skal få scannet bildet, "blåse det opp". Jeg vil ha det i stort format.  Jeg ser på bildet hver eneste dag. Liker det så godt. Jeg er  to og et halvt år. Pappa er 57. Pappa var godt voksen da han ble far. En lang historie som jeg ikke skal fortelle nå.

Jeg var litt vilter som barn. Likte å løpe rundt om kring. Derfor hadde pappa  et godt grep om meg så jeg ikke skulle løpe mot bålet og brenne lanken. Dagen bildet ble tatt er ikke vanskelig å gjette. Det er St. Hansaften. Mamma tror jeg satt i en campingstol et eller annet sted i bakgrunnen. Hun hadde min lillesøster i magen. Det var en herlig tid, da hadde jeg mamma og pappa for meg selv. Det var litt overgang for meg da lillesøster kom til verden og jeg måtte dele dem med henne, men det gikk seg til etter som årene - faktisk - gikk.

Jeg er så utrolig glad i dette bilde. Jeg og mine barn ser på det hver dag. Det står i glass og ramme i en gang hvor ikke sollyset kan bleke det. Desverre har fotografiet blitt litt falmet gjennom årene, derfor må jeg ta godt vare på det. Når jeg ser på bildet skjønner også hvorfor jeg er så glad i rødt og himmelblå, særlig de to fargene sammen. Det er farger jeg husker godt. Den fine, alltid blide pappaen min gikk ofte i himmelblå skjorte. Jeg liker så godt når mennesker smiler, jeg elsker strålende smil  fordi  jeg fikk mange smil av mamma og pappa som barn. Smil og godt humør  var det mye av i min barndom.

Så var også pappas motto, uansett hvor grå dagen kunne være: "Smil til verden og verden smiler til deg". Jeg er glad for at jeg lærte det - det funker!

I går hadde han fødselsdag. Hadde han levd ville han ha fylt 94 år. Rart og fint. Jeg vet at han syntes det var stort å få to jenter i godt, voksen alder. Han pleide ofte å si: - "Jeg er heldig. Jeg har kommet opp i et stim på mine gamle dager".

Morsomt at han pleide å si det. Man er jo saktens i et stim når man har aktive barn.

6 kommentarer:

 1. Kjære Nøtteskrika
  Så flott å se bilde av den kjekke sjarmør-pappa`n din. Tror du har vist meg bilde av han før også faktisk.. og så helskjønn du var da også!
  Ja, mottoet hans lever du virkelig etter for du er en av de mest sprudlende jeg kjenner.
  Det blir flott å få blåst opp bildet skikkelig!
  Jeg har et bilde av meg som kanskje to-åring hvor pappa løfter meg og i bakgrunn er det blått hav. Vi er selvfølgelig til sjøs og det bildet liker jeg godt.
  Ja, vi var og er noen pappajenter vi to.
  Ha en lun februarkveld og du det hadde passet ypperlig med et beøk en onsdagskveld. Hva med onsdag den 15. februar eller i morgen kveld??
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Hei på deg, så koselig bilde. Du ligner jo virkelig på pappaen din, samme smilet;) Ha en fin kveld videre...klemmer fra W

  SvarSlett
 3. Nydelig bilde og fin historie bak:)

  klem Trine:)

  SvarSlett
 4. For ett nydelig bilde. Det er tydelig å se at pappaen din er veldig stolt over deg :) ...og oj så pen han var da! og så ser sånn varm og koselig ut :) Du er jo bare nydelig også.
  Tusen takk for den hyggelige kommentaren hos meg. Av egoistiske grunner må jeg bare si at det er godt å se at jeg var litt savnet :))))))))))))
  Vi får ta med oss de gode minnene om de vi savner...av og til gråter jeg som en foss og noen ganger begynner jeg bare å le.. Broren min var veldig syk og endte til slutt opp med en hjertetransplantasjon. Gikk bra i 8mnd så fant de han bare død på sofaen. Han hadde en humor og galgenhumor som han brukte spesielt på meg.... og det er faktisk noe som jeg synest er godt å tenke på nå og som jeg ler litt av.
  En stor varm klem til deg :)

  SvarSlett
 5. For en storsjarmør, ja begge to forresten! OG den dressen din, den er kjempefin. Det blir kjempebra å ha dette i stort på veggen din. Jeg liker slike fine bilder, og det at fargene er litt falmet, er vel ikke så farlig, egentlig

  SvarSlett