torsdag 9. februar 2012

Mørk kjellergang
Jeg har et prosjekt på gang. Prosjektet går nettopp ut på å male; gang og trapperom. Forrige eier hadde malt disse kvadratene i huset i en mørk og trasig aprikosfarge. Ikke bra. Derfor, her for litt over en uke siden begynte jeg å male. Kjellerdøren som var naturell, det vil si umalt, tredør satt inn på 80-tallet, har blitt malt hvitt. Deretter tak og vegger. Heldigvis - takk og pris - var kjellertrappen malt hvit. Den trenger jeg ikke å forskjønne med maling med det første. Ikke før den blir skikkelig malingsslitt. Jeg er  fornøyd. Det blir hvitt og fint i det mørke rommet.  Best av alt er å omgjøre gangen til en liten garderobe med fine knagger til å henge fra seg vesker, lagringsposer med saker og ting. I vårt bitte lille hus må jeg være kreativ i forhold til lagring. Derfor har jeg malt en knaggrekke som er montert på kjellerdøren og noen kroker skal henge ned fra taket. Jeg velger å ikke banke inn kroker på murveggen, rett og slett fordi det er litt jobb å skru krok på murunderlag, 50-tallsmuren kan lett begynne å drysse. Bildene er litt mørke,fordi det ikke er dagslys i gangen. Håper allikevel dere får et  inntrykk.

Det er rart med malingsprosjekter. Når jeg først begynner klarer jeg nesten ikke stoppe, rett og slett fordi: forandring fryder. Mon tro om jeg skal ta noen feriedager til prosjektet. Tror det. Må innrømme at det skal bli godt å ferdigstille prosjektet og nyte egeninnsatsen.

Litt sol må inn i gangen. Derfor en gul og kul knagg og sjarmerende, gamle kleshengere pyntet med voksduk!

3 kommentarer:

 1. Så flink du er :)
  ..og det med å være kreativ med lagringsplass vet jeg alt om. Mitt store problem er at jeg lagrer så godt at når jeg skal ha tak i noe så er det ett vanvittig rot etterpå...phu :))))
  Klem

  SvarSlett
 2. Vi har etterhvert malt snart hele huset inne hvitt, bortsett fra golva da. Nesten alle tak er hvite, og veggene som hadde magnolia-dødssynd-nr-1-grågulhvitfarge, er nå helt hvite. Bare brekt i mindre enn en anelse hvitt. Det gjør seg. Det er ikke slik hos dere, da skjønner jeg, at moder tenner alle lys, så ingen krok er mørk. Hun maler dem hvite! Veldig klokt.

  SvarSlett
 3. Hei på deg!!

  Så fint det ble!! Kjellergangen din minner om min, samme lysbrytere, samme panel og i det hele tatt veldig likt.
  Vi har ikke kommet så langt i oppussingen at kjellernedgangen er i sikte engang....
  Men til våren skal vi male baktrappen og gangen der, så får vi ta kjellernedgangen etterhvert....
  Heldigvis har huset vårt to innganger, så bare familien har adgang i baktrappen og gangen der.....Ser ikke ut!! Sikkert ikke gjort noe der siden 1954....
  Ha en fin fredag!!!
  Klem Fru Samuelsen/Siri

  SvarSlett