fredag 10. februar 2012

Marmorhimmel





- Se mamma, se lyset på himmelen min!

Ropte Lille Figur da han så den flotte ettermiddagshimmelen på vei hjem fra barnehagen her om dagen. Han var henrykt og jeg ble glad for hans fascinasjon over den marmorerte himmelen.  Det lover bra tenkte jeg.

Det fine med å gå til og fra jobb, til og fra barnehagen hver eneste dag er at jeg får nyte ettermiddagslyset på en helt annen måte enn om jeg kjører bil. Jeg stresser faktisk mindre nå som jeg har bestemt meg for å bruke beina hver eneste dag. Og jeg kommer - tro det eller ei - mye tidligere på jobb. Jeg er der kl. 08.00 og kan gå 15.30. Når jeg er så presis og tidlig ute klarer jeg også å gå til barnehagen uten å stresse. Alt i alt går jeg nesten syv kilometer hver dag! Jeg vet jeg  blir sprek av det, og det passer meg bra. Frisk luft får jeg også. Roser i kinnene - jeg er derfor ikke fullt så bleik om nebbet som jeg pleier å  være på denne årstiden  - det passer meg ihvertfall veldig bra.

I tillegg synes jeg det er  koselig å gå med Lille Figur i paraplyvognen. Der sitter han og spiser banan, rosiner, kjeks og prater i vei om alt han ser.

Søren Kierkegaard har skrevet klokt om det å gå. Det er godt sagt og det er faktisk sant,særlig siste setning:

Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom; jeg har gået mig mine tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man ikke kan gå fra den. Når man således bliver ved at gå, så går det nok.

Ha en fin fredag og helg.

Lerketre + marmorhimmel = vakkert

2 kommentarer:

 1. Amen, og halleluja. Jeg kunne ha skrevet under på alt. Jeg elsker å gå, og det gjør godt på alle vis, utallige er de blogginnlegga jeg har skrevet underveis. De beste, faktisk. De beste tekstene. Og jeg husker veldig godt tilbake, da jeg gikk til barnehagen sammen med sønnen min, det er gyldne minner å tenke tilbake til. Det er godt det er andre som går med nesa i sky også! Hvordan skal man ellers se hvor vakkert det er ! Ja, hvis man ikke har med seg småtasser som kan se det da! Ha ei fortsatt riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Himmelen min..Så herlig!
  Og så vakre farger!!

  Lykke til med trappen! Den kommer til å bli så fin. Blir vel godt å få bort den aprikose fargen:) Gleder meg til å se:))
  Morsdagsklem

  SvarSlett