tirsdag 18. oktober 2011

Drømmen om et hagehus


Jeg drømmer om et lite hus som skal stå under de store løvtrærne bak i hagen vår. Jeg vil helst ikke kjøpe et ferdig hus som selges her og der. Aller helst vil jeg snekre et hus av gamle materialer og vinduer, et hus av gjenbruksmaterialer med andre ord.  På den måten får huset personlighet. Da jeg var på loppemarked på lørdag, så jeg dette skjønne, sjarmerende huset under løvtrærne. Huset trenger en hjelpende, restaurerende hånd og jeg skulle gjerne ha bidratt med dugnadshjelp. Dette huset, formen, eksteriøret, sjarmen, det er nettopp et slikt hus jeg vil ha. Derfor tok jeg bilder av det fra alle vinkler. Rødt er også fin farge på et lite hus,  og jeg tror – når vi en gang kommer så langt - at vi kommer til å male vårt lille hus rødt med hvite vinduer. Han jeg bor sammen syntes også et slikt vil være fint. Han vil til og med vinterisolere det. Å, så hyggelig vi kan få det i huset bak i hagen vår. En liten vedovn vil vi også kanskje få plass til. En sånn gammel ovn som vi også kan sette kaffekjelen på.

Det skal være sagt at jeg er så desperat etter et hus, at jeg faktisk har kjøpt mitt første lille hus som skal fungere som det bitte lille huset i hagen. Og nå, i skrivende stund, har jeg faktisk tatt noen telefoner og sendt noen e-poster etter snekkerhjelp. Jeg vil ha det opp før vinteren. Jeg trenger også å lagre hagemøblene. Men å få tak i en ledig snekker, det er rett og slett umulig! Jeg har også sendt en melding til en fetter som jeg vet kan snekre. Kanskje han kan hjelpe en desperat kusine. Men alle er så opptatt. Om noen lurer på hvorfor jeg ikke få hjelp av mannen, kan jeg opplyse om at han snekrer bare tekst. I tillegg har han operert i hånda, det er ikke bra for en som er tekst-snekker.

En annen ting, om noen tror at jeg er i ferd med å planlegge en liten landsby der jeg bor, så er ikke det langt fra sannheten. Jeg vil nemlig ha tre hus på tomten, i tillegg til det vi bor i. Fire hus med andre ord.  Ett i bakgården, et større hagehus under løvtrærne og det bitte lille huset som skal stå under villmorelltreet, og som på sikt skal være dekket med villvin. Det er fint å dagdrømme om hus. Fint å ha prosjekter i hode. Men jeg vet at: ting tar tid og at Rom ikke var bygget på en dag. Det gjenstår å se hvor langt jeg kommer i å realisere husdrømmene mine.

2 kommentarer:

  1. Det er viktig å drømme! Det lille firkanta røde huset ser veldig sjarmerende ut. Jeg drømmer også om hus; her i byen drømmer jeg om et lite hus i utkanten av verandaen, som kan romme verandamøblene om vinteren, og så skal det ha et lite utspring, under det kan vi sitte på en benk uten å få doggfallet i hodet. I skogen har vi låve,våningshus og stabbur. Likevel har jeg ønsket meg lysthus nede i hagen. Men plutselig skiftet drømmen retning, jo, jeg vil ha lysthus, men det skal henge fast på huset, så kan vi begynne å spise frokost ute mye, mye tidligere!Og jeg tror faktisk mannen min er enig, jeg har bestemt at han er det. Men det blir litt sånn på sikt, tror jeg. Og jeg skriver alltid så lange kommentarer til deg, hehe, håper det er ok

    SvarSlett
  2. Et hagehus ved sjøen, du verden; FOR et drømmested!

    Ønsker deg en god natt - og enda flere vakre drømmer =)

    SvarSlett