tirsdag 11. oktober 2011

Klar ferdig


Juleforberedelser! Jeg ble jo selvfølgelig påvirket av Kaspara og Wilhelmine som i forrige uke blogget om KKs julesmagasin. Jeg måtte løpe og kjøpe så jeg hadde litt alenestund-lektyre å hygge meg med.  Og ja, det var litt av hvert som inspirerte i de reportasjene. Og i helgen kom jeg pussig nok over en aldri så liten samling gamle julekuler på den lokale bruktbutikken, som jeg måtte handle. Gamle julekuler er sjeldne varer. Jeg kan derfor konkludere; jeg har begynt noen forberedelser til jul. Sant skal sies, jeg begynner alltid tidlig, det er på mange måter naturlig. I min ungdom – faktisk i ti år - sang jeg i Sandefjord jentekor. Og Sverre Valen – dirigenten vår – delte ut julerepertoaret allerede da vi startet korøvelsene rett etter sommerferien. Allerede i slutten av august hadde vi nærmere 80 jentene øvd inn kling no klokka, ring og lokka, stille natt, hellige natt og gläns över sjø och strand, samt mange andre, vakre julesanger og salmer. Jeg savner virkelig de terpende korøvelsene og mange julekonsertene. Det blir dessverre lite sang nå. Jeg har ikke funnet meg et godt nok kor, og jeg har heller ikke mye tid til korøvelser. Men jeg stemmer i for barna. Datteren er ikke så begeistret, hun synes det blir for mye ”opera” som hun kaller det – hadde jeg vært så dyktig! Men Lille Figur (sønnen) han synes det er stas når mor synger. Enda godt. Når han og jeg er sammen – alene – uten mannen og datteren i huset da synger jeg for ham. Det er så hyggelig. Og nå fremover, i alenestundene våre, da skal han blant annet få høre og kanskje lære – min lille sølvgutt -  mitt hjerte alltid vanker som er den vakreste julesalmen jeg vet om. Jo da, jeg forbereder på min erindrende måte. 


4 kommentarer:

 1. Jeg skal løpe å kjøpe det bladet. På tide å komme i julemodus, så man for strikket, heklet, sydd og tekt litt før jula kommer som julaften på kjerringa:DDD Gubben og jeg var med i barne og ungdomskor i våre fagre år, men jeg tror neppe vi var så gode til å synge, he-he. Ingen av mine sønner er musikalske, men jeg har et litet barnebarn på 15 måneder, som synnger Bæ, bæ, lille....... Han kan ikke snakke noe særlig annet enn mamma, pappa og så den strofen som kommer igjen og igjen...... så jeg nærer et håp om og endelig få en arvtaker som er musikalsk. Blir nødt til å kjøpe et eller annet instrument i håp om et litet musikalsk under, he-he. Dårlig med sølvguttene her i byen, men mulig musikk skolen kan være tingen. Klemz grethe

  SvarSlett
 2. Jeg tenkte å si at nå får du sannelig gi deg, men da jeg skjønte at du hadde gjort julekulekupp, da ble du unnskyldt. Jeg kjøper alle de gamle kulene jeg kommer over, og jeg har ganske mange. Jeg planlegger å bruke dem når vi en gang skal feire jul i huset i skogen. Men det blir vel noen år til, sønnen og dattera vil absolutt ikke dit i jula. Korsang har stått sterkt her i familien, det er vel snakk om fire genereajoner, tenker jeg. Jeg har sunget i blandakor hjemme, kirkekor i Molde, og her i Trondheim. Og jeg elsket det!Til min store sorg kan jeg ikke synge lenger, på grunn av astma. Medisinene ødelegger. Dattera mi var med i Nidarosdomens jentekor fra åtte til tjue, og jeg var nesten med jeg også, var PR-ansvarlig i mange år. Jeg har kjøpt litt julegaver allerede, forresten, og så kikker jeg i gamle blad med juletema, og river ut. Så jeg har vel begynt så smått jeg også da, kanskje. Hvorfor skriver jeg alltid så lange kommentarer til deg?

  SvarSlett
 3. Så godt å se at flere har turt å innrømme at man tenker advent og jul nå når man kryper oppi sofaen i høstmørket og tenner stearinlys:) Eldstedatteren her i huset er et skikkelig julebarn - hun og jeg satt her en kveld med fjorårets magasiner og la planer - men nå skal jeg heller skaffe meg årets varianter - og så setter vi oss gjerne ned og planlegger enda mer :)

  Og julekonserter - gleder meg. Far i huset her sang i Filharmonisk kor i mange år, men gjør det ikke lenger nå - men julekonserten deres må vi få med oss. Det er en tradisjon.

  God høstkveld til deg - klem fra Bente.

  SvarSlett
 4. Gamle julekuler er så vakre!! Klart de blir liggende fremme litt :)

  Elsker "navnet" på sønnen din; Lille Figur. Det er helt fantastisk bra. Det er det de tidvis er, små figurer- DIGGER det!! :)

  SvarSlett