torsdag 6. oktober 2011

Skyggen


I disse høstdager er jeg ekstra oppmerksom på lyset. Jeg liker høstlyset, høstsola og skumringen. I helgen var det mye grått vær, derfor når sola – om det så bare er for noen minutter – stråler inn i stua, da må jeg fange den. Det var så fint da sola skinte på hortensiaen her om dagen, og det ble skygge av blomsten på veggen. Jeg har faktisk likt skygger helt fra jeg var barn og leste: ”Skyggen over steinbenken” av Maria Gripe. En utrolig spennende bok som jeg faktisk leste flere ganger. Apropos skygger. En ting jeg ikke liker, det er når jeg opplever at folk ”blir en skygge av seg selv”, og jeg håper selv aldri jeg opplever det.
For andre kan det høres underlig ut. Jeg liker skygger, men vil ikke bli en skygge og heller ikke være i skyggen, bare når sola steker midt på dagen om sommeren, da er det godt å gå i skyggen. 

2 kommentarer:

 1. Kjære Nøtteskrika
  Så stemingsfulle vakre bilder!
  Også liker jeg hortensia!
  Koset meg med bildene fra barnebursdagen til S! De var så fine og det så så frodig ut hos dere. Jeg kan levende se deg formidle litt kunnskap i løpet av bursdagsseansen, he,he.
  Vi hadde jo barnebursdag i går og i da har vært en rolig dag med restemat. Du, jeg savnet deg på loppiset på Gjennestad. Var sikker på du kom og tok med meg min lille forsinkede pakke, men nei ingen Nøtteskrike...
  Far i huset etterlyste deg også.
  Har stresset med bursdagsfeiringen til L, men nå skal jeg prøve å få postet den lille pakken.
  Ha en strålende kveld!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Du er nok ingen skygge av deg selv, i alle fall. Det kan jeg ikke tro. Du satte igang en lang fundering hos meg også, med dette skyggespillet ditt. Som du påpeker, når vi bruker skygge i språket, er det nesten alltid negativt. Men også jeg er veldig fasinert av skygger. Ser for meg et av barna mine som prøvde, og prøvde å trampe på skyggen, men det gikk aldri som hun/han ville. Husker ikke hvem av dem det var:). Jeg har jo til og med et skyggebilde på bloggbanneret mitt!
  Jeg liker veldig godt bildene dine! Og det ser ut som du har det veldig fint hos deg! God natt, nå går jeg inn til hvilen!

  SvarSlett