mandag 17. oktober 2011

Lille loppeting og Lille Figur


I helgen var det loppemarkeder flere steder i distriktet. Selv om jeg var syk. Hadde mistet stemmen og ”stiv og øm i kroppen” – sikkert feber - var jeg ikke verre enn at jeg fikk kommet meg på loppemarked både på fredag ettermiddag og på lørdagen. Fredagen fikk jeg gå alene og snoke, på lørdag var jeg ledsaget av mann og Lille Figur. Vi hadde en fin lørdag sammen. Selv om vi savnet søstera, men hun ”strittet” i mot. Derfor fikk hun lov til å være hjemme og ”slappe av”.  Loppemarkedet i nabobyen ble holdt på et fantastisk idyllisk sted, et sted som var perfekt for Lille Figur. I tillegg til å utforske lopper, løp han rundt på det store omkringliggende området med gress, svaberg og gamle løvtrær i den strålende høstsola.  Vi byttet på å se – løpe -  etter han, og etter loppeskatter. Jeg handlet ikke mengder. Det har jeg sluttet med. Men en av de artige loppetingene som ble med hjem var denne lille tingen til bruk på badet. Det var den blå buketten på denne loppetingen som sjarmerte meg. Tingen er til bomull. Den er fra 60-70 tallet, (husker nemlig en av mine tanter hadde noe lignende på badet da jeg var liten), og den var ubrukt. Ingen merker. Ingen synlige spor etter slitasje og i beholderen lå det en ”ny” pakke bomull med prislappen på. På den sto det: Steen&Strøm, 3,-. Lille loppeting ga jeg fem kroner for. Den står nå på badet med ny bomull i, riktignok fra REMA 1000.   

Lille Figur koste seg på loppemarkedet. Det er så fint nå som han har blitt stor og kan leie mor når vi går rundt og ser på lopper. Han ble bare litt frustrert da han fant Mummitrollet på videokassett og ikke forsto hvorfor han ikke fikk ta med Mummi hjem. Stakkars, han skjønner jo ikke at videospilleren har gått av moten, og at den - vår gamle video -  for mange år siden havnet på et loppemarked.  

2 kommentarer:

 1. Hei
  Så godt å høre at andre også har litt rot :-) Jeg er helt ny med egen blogg men har tittet rundt på blogger i snart to år. Himmel så mye fint det er. Likte bloggen din og har lagt meg til som følger og du er lagt til på blogglisten min.
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 2. Heisan Nøtteskrika
  Herlighet, Lille Figur er sin far opp av dage synes jeg og veldig søt!
  Nei, jeg var ikke på dette loppiset lørdag. Far i huset og jeg tok en liten tur dit på fredag og da hadde det alt vært oppe en time.
  Vi handlet faktisk ingenting!
  Jeg er blitt veldig måteholden skjønner du og rydder nå ting som skal leveres til loppis.
  Da blir det kryss og stjerner i boka til han far, he,he. Ingenting gleder han mer enn at jeg rydder.
  Du må jo tro jeg er helt småtussete forøvrig angående den lille pakken til bursdagen din.
  Vet du jeg dumper den enten i postkassen din eller henger den på døra når jeg skal bort på Nordbyen i morgen eller onsdag på dagtid.
  Ha en finfin kveld!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett