mandag 24. oktober 2011

Om å sovne og våkne...


...i høstfarger. Jeg var heldig å komme over to sett ubrukt vintagesengetøy på et loppemarked for noen måneder siden. Oransje og brunt er ikke akkurat mine favorittfarger, men dette blomstrete mønsteret, med innslag av hvitt synes jeg er fint. Det er et artig sengetøy fra mitt barndomstiår, syttitallet. Datteren var ikke veldig begeistret første gang hun fikk det på sengen. Men nå er hun vant til det, og synes det er helt greit å ha dyne og pute fra den tiden da jeg var liten. Sengetøyet er faktisk herlig, mykt å sove i. Det er i tynn bomullskvalitet, mye tynnere enn for eksempel sengetøy fra Høie, og det passer til årstiden; høst. I disse dager er det fint å se når hun legger seg for kvelden med dynen over seg, puten under hode og leser frøken Detektiv som er favorittlektyren. Og Laban, han gjør henne ikke mørkredd men passer på min datter der hun ligger i høstmørket og når hun våkner til dagslyset.  


4 kommentarer:

 1. Hei
  Du skriver så utrolig bra at jeg tar meg i det og tenker av og til at jeg sitter å leser eventyr. Det er som om jeg er inne i historien. SÅ flink vil jeg også bli :-) Husker veldig godt mønster og farger jeg også. Likte spesielt godt gardinene dine jeg :-)
  Nydelige høstbilder.
  Fin kveld ønskes til deg

  SvarSlett
 2. Nydelig sengetøy:DDDD Jeg sparte på frøken Detektiv som barn, da det kostet ti kroner stykket. Hvor de bøkene er nå, vet jeg ikke, men jeg har et par stykker som er fra 1941 og 1942. Så med andre ord så leste min mor Frøken detektiv da hun var barn også. Morsomt:DDDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Fantastisk sengetøy!! Og så herlig å ha Frøken Detektiv som favorittlektyre ♥

  SvarSlett
 4. Ja, dette likte jeg godt! Jeg er ellers så gammel-gammel at jeg ikke faller helt i staver over syttitallssengetøy. Men dette var virkelig fint, selv om det var brunt. Jeg tror det var det hvite i det, som gjorde det. Og Frøken Detektiv! Jeg husker hvor fantastisk kjekt det var å lese om hennes eskapader. Jeg likte Hardyguttene, også! Ha en riktig fin natt!

  SvarSlett