fredag 28. oktober 2011

Lillefant


Jeg har kjøpt en ny tallerken til min Lille Figur (sønnen altså). En herlig tallerken fra Stavangerflint. Den har navnet "Lillefant" og er designet av Inger Waage. Hvor gammel designet er vet jeg ikke. Jeg har heller ikke lykkes i å finne det ut. Om noen vet, blir jeg glad om dere kan fortelle meg når Lillefant ble født.
Det var artig å komme over denne tallerken på den lokale bruktbutikken her om dagen. Den passer så bra til min lille sønn som er glad i Fantorangen og vennene hans. Selv om vi har opp til flere tallerkener med barnemotiver, kunne jeg ikke gå fra denne. Når Lille Figur synes den blir for barnslig, vil den være fin dekorasjon i tallerkenhyllen som jeg har tenkt skal opp på mitt nyrenoverte kjøkken – når den tid kommer. Jeg går med renoveringsdrøm av kjøkkenet, men det blir med drømmen i noen år til.
Koppen som Lille Figur drikker melk av, er en plastikk-kopp fra 60-tallet. Jeg har flere i lyseblått, en rød, en grønn og denne gule. Jeg husker koppene godt fra barndommen. Det var tur-koppene som vi barna drakk saft av og de voksne kaffe. Koselige minner.

I dag er det skikkelig ruskevær i Vestfold. Været får meg umiddelbart til å tenke på et dikt som aldri går ut av hode, som jeg lærte på skolen i andre eller tredjeklasse:

En er en, og to er to
vi hopper i vann,
vi triller i sand.
Sikk, sakk,
vi drypper på tak,
tikk, takk,
det regner i dag.

Regn, regn, regn, regn,
øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn,
deilig og vått,
deilig og rått!

Nå ja, deilig og vått, deilig og rått. Greit da, om man er godt kledd og man ikke trenger å bekymre seg for taklekkasje. Der har jeg nemlig en liten bekymring. Vel, det skal ikke få ødelegge helgehyggen, det er tross alt et problem som kan løses. Men blir det ruskevær på søndag får vi drikke kaffe og saft av turkoppene i sofakroken.
Ha en riktig god fredagskveld.

1 kommentar:

  1. Det diktet er passende her også idag:-)
    Kjempesøt tallerken, og så herlige farger! Blir nok fin i tallerkenhylla også, når den tid kommer:-)
    God fredag!
    Klem, Elin

    SvarSlett