torsdag 1. september 2011

Bed and Breakfast


Denne høsten fyller min datter 10 år. Det er stort for mor. Det må markeres og i den anledning tok jeg henne med på Londontur - en ti års jubileumstur med andre ord. Vi reiste forrige onsdag og kom hjem på søndag. Vi hadde herlige dager med mange museumsbesøk, serverdigheter og shopping. 

Jeg ville ta henne med til denne byen av mange grunner. For å inspirere henne til å lære englesk. For å la henne oppleve en skikkelig storby. For å ta henne med på mine favorittmuseer og vise henne historiske skattekammere. Dette skulle være en tur for bare oss to! Hun og jeg. Mor og datter. Jeg har sett så frem til denne turen. Jeg har også gruet meg litt. Sommeren med den forferdelige tragedien vi har opplevd her i landet vårt og de mange urolighetene og gateslagsmålene i London har gjort meg litt engstelig for å reise, det må jeg faktisk innrømme. Puh! Jeg var rett og slett redd for å oppleve noe ubehagelig.  Heldigvis ble det bare happy life dager med masse hygge.

Jeg liker London spesielt godt. For 18 år siden var jeg Au Pair i denne byen. Riktignok et halvt år. Det var moro, slitsomt, spennende og jeg ble veldig godt kjent i London. Jeg passet tre barn: gutt på halvt år, gutt på tre og jente på fem år. I tillegg var mor hjemmeværende! Akkurat det var litt utfordrende, men det gikk greit. Grunnen til at jeg valgte å avbryte studiene for en stund, og dra til til Storbritannia var at jeg hadde studert kunsthistorie på universitet og jeg ville - etter grunnfaget - bo i en storby med mange museer og kirker. Det var naturlig å velge London hvor jeg daglig kunne vandre i det jeg nettopp kaller historiske skattekammere. 

Å bo på hotell er vel og bra, men jeg ville at min datter og jeg skulle bo på et skikkelig Bed and Breakfast. Det er typisk Engelsk og det er artig å bo "hjemme hos noen". I Putney, hvor jeg faktisk var Au Pair, finnes et superhyggelig B&B som drives av en veldig koselig dame. Og jeg kan virkelig anbefale Putney Bed and Breakfast.



Vi hadde lange, opplevelsesrike feriedager. Det var derfor deilig å strekke seg ut på den myke, store og brede sengen og sysle med våre ting på kveldene. Jeg leste god-bok. Datteren holdt på med spill og kikket på engelske ung-jente-blader med movie stars som jeg knapt husker navnet på, men de spiller i "High School Musical." Vi slappet skikkelig av på rommet og storkoste oss med brus, snacks og prat om hva vi hadde opplevd gjennom dagen.


Rommet hadde lyst, mykt vegg til vegg teppe. Selv om jeg aldri hadde holdt ut å ha tepper i huset - grunnet støvsugingen - var det ren luksus å går barbeint på teddybjørnmykt underlag.




Badet var delikat og rent. Dessverre ble bildet litt mørk, jeg fotograferte i regngrått ettermiddagsvær.


Hyggelig frokostbord med hjemmebakt brød, svart kaffe, fersk frukt, juice og alltid en smilende og imøtekommende dame som ønsket oss: Good morning girls! Jeg digger engelskmenn, rett og slett fordi de er polite!

4 kommentarer:

 1. Ser helt supert ut! Heldig dere.

  SvarSlett
 2. Så koselig, jeg har også reist masse til London med jentene mine når de var små, var på allt av markeder, Brick Lane og indisk mat, Hampstead Heat, Southall med ekte indisk stemning og andre ting som den gangen liksom ikke var helt vanlig. Vi pleide å bo på KFUK hjemmet i Holland Park, det var jo så nydelig...koselig som bare det. Denne B&B ser jo så koselig ut, må testes ut neste gang vi reiser.

  SvarSlett
 3. Så hyggelig med jentetur! Jeg var på tur sammen med datter mi til Island i vår, det var veldig kjekt også. Jeg skal virkelig huske på dette B&B hvis jeg skal til London.Og det er vel snart på tide, det er 23 år siden sist!

  SvarSlett
 4. Så koselig!
  Jeg var på Londontur med moren min da jeg var omtrent 10 år jeg også. Og det er et minne for livet. Så hyggelig med sånne mor og datter-turer.

  God helg til deg:-)

  SvarSlett