onsdag 7. september 2011

Loppeting

Det blir alltid litt flere ting i huset etter at jeg har besøkt et loppemarked. Jeg kan ikke la være å kjøpe det jeg kaller sjarmerende ting. Og når man kjøper ting på loppis, går jo pengene til en god sak, derfor handler jeg. I tillegg til Thonet-stolen fant jeg en melkeflaskekurv, en kakeboks til julekakene og en juletrefot! Jeg er litt gal. Innrømmer det så gjerne. Jeg har kjøpt nok en juletrefot! Hvor mange har jeg ikke fra før?! Tør nesten ikke tenke på det. Snart kan jeg ha utstilling av "juletreføtter"!  Men jeg kunne faktisk ikke gå fra denne fine, grønnmalte.Den vil bli så fin til årets juletre som jeg bare skal pynte med årgangsting - vintagepynt. Om noen lurer på hvordan jeg har plass til flere, ja mange "juletreføtter" så kan jeg opplyse om at jeg faktisk har tre, fire sammenleggbare juletreføtter og de tar jo ikke stor plass. En "fot" fra eller til hva gjør vel det. Okej, jeg innrømmer det så gjerne. Jeg er en samler. Jeg samler på mange rare ting. Så har jeg mye moro også da.


I år blir det stjerne i begge ender på det grønne, glitrende tre i vår stue.


Herlig motiv på kakeboksen; nostalgibilder fra landet vårt. Til og med sommer, sol og svaberg!


Melkeflaskekurven fikk jeg faktisk. Jeg var på loppemarkedet helt til slutt, og jeg fant kurven "slengt" i en krok blandt annet skrot som skulle kastes. Kurven er surveren, i den går både Farrisflasker og vinflasker! I tillegg har jo kurven en artig historie. Den ble brukt til melkeflasker, den gangen melk kom på døren med melkemannen. Det var i de gode, gamle dager det.

1 kommentar:

  1. Ja, ja, jeg samler på jesusbilder og stygge terriner. Vi har alle vårt. Vi fikk aldri melka på døra, derfor var det greit med kurv! Men så flyttet vi fra byen til bygda og fikk kumelk. Når byungene kom på besøk, måtte melka på flaske, ellers ville de ikke ha!Vi syntes de var litt dumme...

    SvarSlett