lørdag 23. april 2011

Påskeegg


I dag er det påskeaften og to forventningsfulle barn venter på eggene som ligger i kurven. Jeg gleder meg til å være "mor påskehare" - uten kostyme vel og merke - og dele ut egg til Lille Figur (som jeg kaller sønnen) og søstera. Lurer på når man begynte å gi påskeegg til barna? Min mor født i 1936 og hennes seks søsken fikk det ikke - knapt nok sjokolade og sukkertøy. Heller ikke min eldre søster født i 1958 fikk påskeegg. Men mannen i huset som er født i 1963, han fikk påskeegg med sjokolade. Tror det må være et 1960-talls fenomen, men for nysgjerrighetens skyld skal jeg sjekke det nærmere.

Å sende påskekort var derimot vanlig første halvdel av 1900-tallet. "Glad påsk"-kortet er fra Sverige. Om det var større tradisjon der enn her i landet  å sende kort om "god påske", vet jeg ikke. Men det er letter å få tak i gamle svenske kort en norske kort.

Kort i postkassa til jul, påske eller sendt fra feriesteder, det er hyggelig det. Synd det bare blir mindre og mindre postkort og flere og flere regninger i den kassa. Sukk. Vel, jeg får heller glede meg over min lille samling  nydelige gamle kort, med gode ønsker for høytider og bursdager. Ha en fin påskeaften.


4 kommentarer:

 1. Heisan Nøtteskika
  Så koselige stemingsfulle påskebilder og det gamle nostalgiske kortet var helt nydelig.
  Det er samme forventningsfulle sitring som råder her i huset. Først froskost og så skal gutta få lete etter eggene sine som er gjemt ute i hagen. Har satt over et par gjærdeiger på morgenkvisten til det glade besøket senere i dag.
  Glad påske til hele Stilleben-huset!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Hei på påskeaften - så fine påskebilder:) Her i huset bor det to jenter på 15 og 18 år - og det sitrer fortsatt forventningsfullt på påskeaften - vi må aller helst være hjemme denne lørdagsmorgenen - for her skal det jaktes etter egg! Hyggelig at de ikke vokser fra slike tradisjoner. Ja - ikke vet jeg når tradisjonen med påskeegg begynte - jeg fikk det hvert fall - og jeg er jo et lite fossil;)

  Ha fine påskedager videre og nyt sola på den superkjempefine grønne stolen din - klem fra Bente:)

  SvarSlett
 3. Hei! Du tar så fine bilder! Jeg er jo en halvgammel dame i denne sammenheng; jeg er født i 1958, og jeg fikk faktisk påskeegg! Jeg hadde tre tanter som bodde i Oslo, og jeg fikk det egget jeg fremdeles har, av en av dem, og jeg tror det var i 1965 eller 1966 jeg fikk det. Det var forøvrig orange, med en plastblomst på. Søstra mi fikk også, og fra da av fikk vi litt godter i egget hver påske. Jeg husker også at vi fikk lørdagsbarnetimepose noen lørdager. Vi delte selvfølgelig en pose, og det var mest om å gjøre å få sweet minten som lå nedi der. Ja, her mimrer jeg i vei, jeg kan visst ikke annet....

  SvarSlett
 4. God morgen 2. påskedag til deg også! Nu vel,det er visst formiddag og vel så det. Bjørka har sprunget ut, og derfor er jeg litt treig i vendingen.

  SvarSlett