søndag 6. november 2011

Forgjengelig
- Alt er forgjengelig.

Det er pappas ord. Han sa det ofte. Det er nok det første ordet jeg undret meg over. Jeg husker jeg ba han forklare det. Men jeg husker ikke hvor gammel jeg var. Forgjengelig. Hva mente han med det? Pappa forklarte og jeg, jeg syntes faktisk det var en vakkert ord, det hadde mening. For alt er forgjengelig, ingenting er evigvarende. Som voksen tenker jeg ofte over ordet. Det hjelper meg til å glede meg over tid og stunder i livet, i hverdagen. I dag tenker jeg mye, reflekterer og er rett og slett litt melankolsk. Det er Allehelgensdag. Jeg var på kirkegården i går og tente lys hos pappa så det kan stå tent i hele dag, kveld og natt.
Pappa sa også:

- Ikke heng med hode jenta mi.

Jeg lover. Jeg skal ikke henge med hode. I dag skal jeg kjøpe ny bukett og sette i Norgesglasset. Lysene skal tennes her hjemme  når mørket faller på. Jeg skal hygge meg med familien. Og jeg skal tenke på alle de fine minnene jeg har om pappa, som jeg har tenkt på hver eneste dag etter at han sovnet inn for 14 år siden. Min kjære pappa ble 79 når gammel. Uff, som jeg savner han. Men lover. Jeg skal ikke henge med hode. Minnene, de er ikke forgjengelig.

Arne Hilbert. Konfirmant. 19322 kommentarer:

 1. Hei
  Vet hva du mener. Mistet selv broren min for litt over 3 år siden. Så vanvittig vondt.
  Han var veldig syk i mange år. Etter en hjertetransplantasjon gikk alt så fint, helt til en dag...
  Av og til gjør det sykt vondt å tenke på han, av og til ler jeg når jeg tenker på han. Vi hadde alltid masse ironi og galgenhumor oss i mellom.
  Kanskje det var veldig privat det her.
  Ønsker deg iallefall en fin dag med minnene om pappaen din. Håper du også kan trekke litt på smilebåndet når du tenker på han og ikke bare blir trist.
  En GOD klem fra meg til deg :-)

  SvarSlett
 2. Han var en fornuftig mann, som lærte deg dette så tidlig. Jeg tror man greier å se dybdene i livet bedre, hvis man tidlig lærer at vel, det går ikke bare opp og opp. Det er en tid for alt, og i dag er dagen da man kan tenke på de som ikke er her lenger. Selvfølgelig tenker man på dem ellers også, men

  SvarSlett