tirsdag 22. november 2011

Julens blomster og krydder


På Naturhistorsk museum på Tøyen kan du oppleve å se denne herlige juleutstillingen som er farget oransje. Utstilling som har tittelen; julens blomster og krydder handler om netteopp det. Men tidsperioden utstillingen representerer er ikke julen anno 1800 tallet, men derimot; syttitallet, et tiår mange av oss husker godt.   

Jeg anbefaler denne lille utstillingen. Den har gode, fortellende tekster. Den er utstilt i ærverdige Victoriahuset, et drivhus fra 1876. I tillegg er en spasertur i botanisk hage en flott opplevelse uansett vær og årstid.


Det morsomme med utstillingen er bruken av Rosti-boller og andre kjøkkenting fra syttitallet. Se nøye på kanelen, også den har tidsriktig etikett.Fra taket henger det kjent og kjær julepynt; appelsiner med nellikspiker

Morsomt å se, de besøkende gjør som naturlig er; lener seg over den originale, oransje kjøkkenbenken og studerer ingrediensene og kjøkkentingene. Jeg anbefaler den nostalgiske sjel som liker å mimre syttitallet å se den lille, sjarmerende utstillingen:

2 kommentarer:

 1. Heisan Nøtteskrika
  Jeg ser, jeg ser oransje Flowerpot-lamper!!! Jeg elsker Flowerpot-lamper og utstillingen ser artig ut.
  Her er jeg gressenke mens far i huset er på seminar på Gardermoen. Det blir nok en natt med sying og blogging til ut i de små timer, kjenner jeg meg selv rett.
  Ha en koselig kveld i nabobyen!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Så morsomt! Jeg synes jeg kjenner lukta jeg!

  SvarSlett