mandag 14. november 2011

Nytt til jul

Nissen hviler og lader opp til julemoro!

Litt ny, gammel julepynt var jeg heldig å komme over i den lokale bruktbutikken her om dagen. Jeg liker så godt den gamle pynten. Der er jeg nostalgisk til tusan! Den slitte, falmede pynten er bare helt herlig. Til jul danderer jeg stilleben både her og der, prøver å moderere meg, men det er ikke lett. Heldigvis er det ikke ruvende pynt. Det meste er smått og full av sjarmerende detaljer. En gang fikk jeg en artig kommentar fra en bekjent som var innom oss en jul for mange år siden . Vedkommende sa:

 - For å se  juletrepynten din må man ha forstørrelsesglass.

Den gangen hadde jeg pyntet treet med bittesmå, tyske trefigurer, sånne som ligner litt på Jon Blund han som Tøfflus i Skomakergata pleide å vise da han snurret film.  Jeg selv var fornøyd og ble ikke fornærmet, derimot syntes jeg kommentaren var både artig og treffende.

4 kommentarer:

 1. Gamle julekuler er så fint, tenk om vi kunne finne en hel kasse da...med julekuler i sarte fine farger...da skulle jeg ha delt med deg;) Hos bruktbutikken "min" har de skjønt at dette er populært og har satt opp prisen...typisk, men billig uansett for disse juleskattene da. Jeg skal se litt på datoer i avtaleboken min, så gir jeg deg nærmere beskjed om turen "over på dengale siden"...hi,hi...klem Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Jeg husker veldig godt slike nisser fra da jeg var barn, og også klokka i papp med glitter på. Jeg fikk kjøpt noe pynt da jeg var på skattejakt på fredag, men det aller beste da var faktisk ei eske med 12 rom for julepynt.

  SvarSlett
 3. Hei
  Jeg likte spesielt den røde lysestaken. Akkurat sånn hadde vi hjemme da jeg var liten, SÅ den er GAMMEL :-)
  Klem

  SvarSlett
 4. Hei!

  Den lille nissen som ligger og hviler hadde vi kjempemange av hjemme i min barndom. Får hinte litt, så kanskje jeg kan overta noen nisser. De ligger nok på loftet et sted og venter....

  Fin den lille haren i ditt siste innlegg, koselig med sånne ting!!

  Klem Fru Samuelsen:-)

  SvarSlett