mandag 26. desember 2011

Fruktkniver


Fått i julegave. De er fine og ubrukte der de ligger pent i esken. Rare ting; fruktkniver. Jeg tror faktisk det produserers fremdeles. Selges det?  Og selger det? Bruker noen fruktkniver? Jeg ønsket meg disse knivene til jul fordi jeg synes de er artige. Herlige farger akkurat som gamle julekuler og fordi de minner meg om barndommen. Jeg fikk de av min gamle mor, de er kjøpt for flere måneder siden. Vi var tilfeldigvis i en bruktbutikk sammen og da ville hun kjøpe de til meg. Vi hadde slike kniver hjemme hos mamma og pappa. Foreldrene mine var opptatt av å skrelle frukten og dele den opp i biter. De spiste aldri eple slik jeg spiser eple. Det vil si holde eplet i hånda og bite av store biter. Når jeg tenker etter spiser jeg epler på en litt jafsete måte og faktisk i et jafs. Min mor synes det er fint at jeg ville ha slike kniver i mitt hjem, kanskje hun har et håp om at jeg skal spise epler på en litt mer dannet måte.

Om ikke jeg bruker knivene til frukt, vil de passe til bordet jeg dekker når jeg inviterer til en fargerik lunch. Farger på bordet og fargerike mennesker til lunch det kan jeg like. Enn så lenge ligger de til pynt på teakskjenken og gjør seg sammen med festlig og fargerik julepynt.

5 kommentarer:

 1. Fruktkniver er ikke til å spøke med asså, det er alvor det. Jeg er oppvokst med farmor Wilhelmine sine syklubber, og der var det alltid fruktfat og fruktkniver som man pent skulle skjære seg eplebåter med...også en pen glasskål selvfølgelig ved siden av...ååå, den tiden asså...nå sitter jeg og ser på en gammel fin film på svensk TV, damene var jo så stramme og fjonge;)) ha en god dag videre søte M

  SvarSlett
 2. Jeg lurer på om du er en slags yngre utgave av meg selv??? Jeg har akkurat slike kniver, i akkurat slik eske, som aldri er brukt. I tillegg har jeg fruktkniver i teak, skaugum det også, som brukes masse, særlig i jula. Og så har jeg røde plastkniver som de ovenfor, som har et stativ, og de brukes også,de bor i huset vårt i skogen. Slutt å jafs, det irriterer alle. Man kan få apoplektiske anfall av det, og det er faktisk farlig. Ha ei riktig god romjul!

  SvarSlett
 3. Stilige kniver :) Kjekt å ha dem og det til og med i orginalesken.
  Den nissen du hadde i ett innlegg lenger ned som holder en stige. :)))) Moren min har akkurat den samme, bare med blå genser. Det var alltid om å gjøre å finne den først når vi skulle pynte til jul.
  Ønsker deg en nydelig jul videre :)
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 4. God kveld! Fruktknivene er så stilige! Jeg husker vi hadde sånne! Eller kanskje det var bestemor og bestefar som hadde akkurat disse. Man trenger vel strengt tatt ikke fruktkniver i vår generasjon, vi som stort sett bare spiser frukt på en jafsette måte, hihi! Men jeg synes egentlig at frukten smaker best når den er oppskåret, så kanskje jeg trenger fruktkniver jeg også!!!
  Fortsatt god romjul! Klem fra Anne

  SvarSlett
 5. Jeg har de samme knivene, har fått de og kakegafler i samme serie av min bestemor. Jeg bruker de faktisk en del, for eksempel når jeg har en dessert som må spises med kniv og gaffel så passer de perfekt! Ellers har knivene blitt brukt til smørkniver nå i jula, og gaflene som påleggsgafler.
  Fortsatt god jul til deg!

  SvarSlett