lørdag 3. desember 2011

Grønn julGrytidlig sto jeg opp til lyden av regn som pisket mot ruten. Vinden ulte rundt husveggen. Der jeg lå, kom jeg på, at jeg hadde glemt å ta inn den lille trillevognen til sønnen i går ettermiddag - uff, den ble gjennomvåt.  Det er tredje desember i dag og været bekrefter høst. En høststorm startet vi dagen med. Sukk, slik var det ikke i fjor. Ikke det at jeg skal skrive om snøen-som-falt-i-fjor, men nå savner jeg snø i hagen og jeg savner, tro det eller ei, litt snømåking.

I går  kikket jeg faktisk på en god del bilder jeg tok med min mobil i fjor. Det var før jeg hadde begynt å blogge, men jeg knipset allikevel bilder av interiøret, av småting som jeg har og av nydelig vintervær. Det var så fint å se julepynten i vinduskarmen med bakteppet; snødekket hage. Dessverre har jeg et teknisk problem, jeg får ikke lastet over bildene til pc'n, derfor får jeg ikke vist dere mimrebildene.

Men været skal ikke i hindre meg å komme i julestemning. Jeg har min pynt, jeg har mine lys, jeg har vakker julemusikk og jeg har en fantastisk bok som jeg kjøpte på loppemarked i våres; "Barnas store julebok" fra 1950. Den er så herlig med sine fantastiske tegninger og søte små historier.

I boken er det en artig fortelling om nettopp; "Grønn jul".

Selv om det er trist at vi her i sør ikke får oppleve hvit jul så er det er også en trøst at man sparer penger på strøm. I Aftenposten i går sto det på forsiden med store bokstaver:

Sparer tusener på møkkaværet
En gjennomsnitts husholdning sparer 3000 kroner i strøm frem til 1. mars på grunn av regnfulle magasiner.

Da er det bare å konkludere; "Aldri så galt at det ikke er godt for noe". Og tegneserie-dyrene kan lære oss  mye, om ikke annet; få oss i julestemning.

3 kommentarer:

 1. Hei...ja, er det ikke ille...vil ha snø jeg også...er jo rene vårspretten ute...ha en fin lørdagskveld, klem

  SvarSlett
 2. Er litt snø her da, og vi håper på mer:) Men jul og god stemning blir det likevel:)
  Blir glad av å se på den røde stolen:)

  Fin søndag til deg og dine fra Trine:)

  SvarSlett
 3. Regn som pisker på ruten og vind som uler..... ah julestemning det for en vestlending :) Etter snart ti år på østlandet så savner jeg litt skikkelig vær innimellom.
  Den boken så skikkelig koselig ut.
  Ha en super kveld :)

  SvarSlett